Ekképpen betegítjük meg a férfiakat: a túlsúlyod és a kereseted is ledöntheti a lábáról szerelmedet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ekképpen betegítjük meg a férfiakat: a túlsúlyod és a kereseted is ledöntheti a lábáról szerelmedet

Kép forrása: blushbyb.com

Számtalan kutatás vizsgálta már, milyen kiváltó okai lehetnek a különféle életmódoknak, életvitelszerűen folytatott szokásoknak. Az alábbiakban két olyan kutatást mutatunk nektek, amikben mi nők nem éppen brillírozunk – egész pontosan megbetegítjük a férjünket.

Mi lehet az oka?

A kutatók szerint egyértelműen az ego. Ugyan a férfiak mindig azt állítják, könnyen megbirkóznak a helyzettel (sőt viccelődnek is vele, milyen jó lenne, ha most az egyszer ők lennének az eltartott felek), az egészségük teljesen másról árulkodik.

Úgy tűnik, a férfiakat rendkívüli módon zavarja, ha nem ők a fő kenyérkeresők.

Szeretik tudni, hogy a nő is dolgozik és teljesít (sőt mondhatjuk, általában elvárják, jelenleg társadalmilag inkább az elítélendő, ha nincs így), de mégis saját magukat tartják a domináns főszereplőnek.

Márpedig ezzel a hozzáállással nyilván nem egyeztethető össze egykönnyen az az ellentét, hogy nem ők, hanem feleségük hozza haza a nagyobb összeget, ott tesz bele többet a közös kasszába.

Cukorbetegsége lehet a túlsúlyodtól Kép forrása: i.pinimg.com

Világszerte egyre nagyobb gondokat okoznak a táplálkozásból, életmódból eredő problémák. Senki számára sem ismeretlen fogalmak a cukorbetegség, vagy éppen a szív-és érrendszeri panaszok.

De vajon hogy függ össze mindez a párkapcsolatokkal? Több kutatás próbál fényt deríteni arra, milyen szokások befolyásolhatják a panaszok kialakulását, így idővel sorra kerültek a házasságok is.

Dán professzorok jöttek rá arra, hogy ha a feleség plusz kilókat szed magára, akkor a férfiak esélye is jelentős mértékben megnő arra, hogy valamilyen túlsúlyból adódó betegséggel nézzenek szembe.

Egész pontosan, ha a feleség testtömegindexe 5 ponttal megnőtt, akkor 21%-kal nagyobb eséllyel lett a férj cukorbeteg. Érdekes módon, fordítva nem működött a dolog, tehát a férjek túlsúlya nem volt befolyással a nők cukorbetegségének esélyére.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv