Egy gyógymód, amely helyrebillenti az energiáidat – Így működik a reiki

Bodnár Alexa
Írta: ,

Sokan gondolják ősi, a nagy keleti vallásokban gyökerező módszernek a reikit, pedig valójában még 100 éves sincs ez a spirituális gyógyítási mód. A reikit egy szerzetes fejlesztette ki 1922-ben, és igazi világhódító útjára az 1980-as években indult ez a gyógymód, melynek során kézrátételes energiaátadással juttatnak át gyógyító energiát a páciensbe. Maga a reiki szó azt jelenti, hogy titokzatos, spirituális energia, a módszer pedig azon az elven alapszik, hogy mindannyian rendelkezünk egyfajta életenergiával.

Ha ez alacsony szinten van, könnyebben érezzük magunkat levertnek, stresszesnek, és a betegségek is hamarabb találnak meg bennünket, míg ha dúskálunk benne, egészségesek és boldogok lehetünk. A reiki gyógyítók segítenek minket feltöltődni ezzel az energiával, így leküzdhetünk olyan problémákat, mint a stressz, a kimerültség, a feszültség, vagy akár akut fájdalmak.

A reiki nem csak a testet kezeli, hanem a szellemet, az elmét, a lelket, tehát az egész embert. Akiket kezelnek ezzel a gyógymóddal, sokszor számolnak be a nyugalom, a béke, a biztonság érzéséről.

A reikit kiegészítő kezelésként szokták alkalmazni a betegségek kezelésben az egyéb gyógymódok mellett, hogy elősegítse a felépülést.

A reiki esetében nagyon fontos, hogy nem csak energia átadásról van szó, hanem energia elfogadásról is, így nyitottan kell a kezelésekhez állni, hiszen ha elzárkózunk az energia befogadásától, akkor nem lesz hatékony a gyógyítás.

A kezelés során egy ülő vagy fekvő pozíciót kell felvennie a páciensnek, amelyet kényelmesnek is érez, és amely segíti, hogy a reiki gyógyító hozzáférjen a problémás területekhez.

A kezelés teljesen felöltözött állapotban zajlik, csak az olyan kényelmetlenebb kiegészítőket, ruhadarabokat kell levenni, mint a cipő, a szemüveg vagy akár a sál, hogy komfortosabban érezze magát a páciens, és a nyugodt légzést se akadályozza semmi.

Különböző kéztartások Kép forrása: Kzenon/depositphotos.com

A reikiben különböző kéztartások ismertek, amelyeket előre meghatározott módon alkalmaz a gyógyító a kezelés során.

Nem egy masszázsra, vagy nyomással gyógyításra kell gondolni, a reiki gyógyító puhán, kényelmesen helyezi rá a kezeit a testrészekre, és néhány percen keresztül tartja ki a kézpózokat, hogy így áramoltassa át a gyógyító energiát.

A teljes kezelés nagyjából egy órát vesz igénybe, és teljesen fel tud tölteni energiával. Azokon a testrészeken, ahol a gyógyító a páciensre helyezi a kezeit, érezhet a páciens meleg vagy hideg hőhatást, esetleg bizsergést is.

A legtöbben nyugodtnak, békésnek érzik magukat a kezelés után, és egyszerre energikusnak, és egy kicsit fáradtnak is – ez utóbbi csak egy rövid ideig tartó állapot.

A reiki az érzelmekre, érzésekre is hatással van, és szintén rövid ideig tapasztalhat utána a páciens fejfájást, végtagfájdalmat, ami aztán nagyon hamar elmúlik.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba