Egy félénk lány cipőjében: ilyen érzés visszahúzódó személyiségnek lenni

Írta: ,

Vannak olyan emberek, akik egy idegen társaságban is hamar a középpontban találják magukat, könnyen barátkoznak, és mindig tudják, mit kell mondani. Viccesek, beszédesek, és egyszerűen feldobják a hangulatot. De bármennyire is klassz lenne, nem lehetünk mindannyian ilyen személyiségek. Akadnak ugyanis félénkebb, visszahúzódó emberek is, akik szeretnek kimozdulni otthonról, vannak barátaik, de mindig is csöndesebbek voltak. És ez sokszor zavarja is őket. Az alábbiakat ők nagyon jól ismerik, és ez a cikk róluk szól!

Folyton felhívják rá a figyelmet Kép forrása: freeheartproject.com

1/5 Folyton felhívják rá a figyelmet

Ha te is visszahúzódóbb személyiség vagy, biztosan érezted már magad kellemetlenül nagyobb társaságokban.

Az emberek ugyanis előbb-utóbb észreveszik ezt rajtad, és fel is hívják a figyelmet arra, hogy félénkebb vagy. „Hűha, azért ilyen sokat ne beszélj, be sem áll a szád" - mondják szarkasztikusan, néha csak azért, hogy gonoszul viccelődjenek rajtad.

Mások igyekeznek ezzel a megjegyzéssel bevonni téged a beszélgetésbe, de végül mindig kínosan sül el a dolog, hiszen csak rosszabbul érzed magad, amiért nem jut eszedbe szellemes visszavágás.

Csak ülsz, mosolyogsz, és úgy teszel, mintha nem bántották volna meg az érzéseidet ezzel a kijelentéssel. Holott igenis zavar!

2/5 Inkább nemet mondasz

Gyakran idegesít, hogy az emberek egyszerűen nem értik meg, milyen nehéz számodra ismeretlenekkel beszélgetni, pláne, ha te vagy a társaság legújabb tagja.

A barátaid néha igyekeznek úgy alakítani a helyzeteket, hogy neked kelljen megszólítani a felszolgálót egy étteremben. Esetleg téged bíznak meg azzal, hogy intézz el egy telefonhívást, csakhogy kilépj a komfortzónádból.

Mivel nem jut eszedbe egyetlen kifogás sem ilyenkor, így szimplán csak annyit mondasz, hogy nem szeretnéd megtenni, amitől talán kissé akaratosnak és hisztisnek is tartanak majd.

És ettől csak még inkább nevetségesnek látod a helyzetedet.

Az emberek gyakran meglepődnek Kép forrása: hercampus.com

3/5 Az emberek gyakran meglepődnek

Sokszor érzed úgy, hogy senki sem ismer valójában. Az emberek következtetéseket vonnak le rólad, az alapján, hogy ritkán szólalsz meg.

Valószínűleg introvertált személyiségnek tartanak, talán még kicsit unalmasnak is. Így ha kivételesen mondasz egy piszkosabb viccet, vagy káromkodsz egyet, mindenki meglepetten néz rád.

Elcsodálkoznak, hogy talán mégsem az az ártatlan, visszahúzódó kislány vagy, akinek eddig tartottak téged. Néha csalódott vagy, hogy nem szólaltál fel magadért, amikor lehetőséged lett volna.

Néha pedig távolról figyeled az embereket, tudva, hogy egy-egy személy akár a legjobb barátnőd is lehetne, ha igazából megismerne téged, hiszen annyi közös van bennetek.

De félénk vagy, így nem teszed meg feléjük az első lépéseket.

Minden szavadra emlékeznek Kép forrása: cruzine.com

4/5 Minden szavadra emlékeznek

Kicsit mindig olyan, mintha nagy nyomás nehezedre a vállaidra, hiszen minden szavad jelentéssel bír. Amikor valaki állandóan fecseg, egy idő után senki sem figyel a mondanivalójára.

De mivel te ritkán beszélsz, az emberek mindig emlékeznek arra, mit mondtál nekik.

És ez a gondolat csak még jobban megnehezíti azt, hogy erőt vegyél magadon, és önfeledten kezdj beszélgetésbe a kollégáiddal, akik már elkönyveltek csendes természetű munkatársnak.

Vagy a pasid barátaival, akik megszokták, hogy inkább csak mosolyogsz, és nevetgélsz mellettük.

Pedig szeretnél csatlakozni hozzájuk, és minden vágyad, hogy leküzd a benned lévő falat; de egyszerűen nem sikerül.

Előnye nem igazán van Kép forrása: lovethispic.com

5/5 Előnye nem igazán van

Ha pedig valaki félénk személyiség, szinte biztos, hogy láthatatlannak érzi magát. Mintha senki sem venné észre, hogy ott vagy a társaságban, és az sem tűnik fel nekik, ha elmész.

Hiába ülsz ott a szobában, a beszélgetésnek nem vagy részese. És mondjuk ki: félénk lánynak lenni hatalmas szívás.

Az iskolában, a randizásban és a munka világában is csak hátrányai vannak, és a gond, hogy hiába vagy tudatában, nehéz ellene bármit is tenni. De idővel, ahogy egyre több tapasztalatot szerzel, valószínűleg kevésbé lesznek benned komplexusok.

Ha egy munkahelyen beilleszkedsz, és már nem te vagy a legújabb tag, úgy fogod érezni, hogy a csapat tagja vagy. És fokozatosan haladva jutsz el arra a pontra, hogy te magad kezdeményezel beszélgetést egy kollégáddal a konyhában.