Egy félénk lány cipőjében: ilyen érzés visszahúzódó személyiségnek lenni

Kerekes Vivien
Írta: ,
Egy félénk lány cipőjében: ilyen érzés visszahúzódó személyiségnek lenni

Vannak olyan emberek, akik egy idegen társaságban is hamar a középpontban találják magukat, könnyen barátkoznak, és mindig tudják, mit kell mondani. Viccesek, beszédesek, és egyszerűen feldobják a hangulatot. De bármennyire is klassz lenne, nem lehetünk mindannyian ilyen személyiségek. Akadnak ugyanis félénkebb, visszahúzódó emberek is, akik szeretnek kimozdulni otthonról, vannak barátaik, de mindig is csöndesebbek voltak. És ez sokszor zavarja is őket. Az alábbiakat ők nagyon jól ismerik, és ez a cikk róluk szól!

Folyton felhívják rá a figyelmet Kép forrása: freeheartproject.com

Ha te is visszahúzódóbb személyiség vagy, biztosan érezted már magad kellemetlenül nagyobb társaságokban.

Az emberek ugyanis előbb-utóbb észreveszik ezt rajtad, és fel is hívják a figyelmet arra, hogy félénkebb vagy. „Hűha, azért ilyen sokat ne beszélj, be sem áll a szád" - mondják szarkasztikusan, néha csak azért, hogy gonoszul viccelődjenek rajtad.

Mások igyekeznek ezzel a megjegyzéssel bevonni téged a beszélgetésbe, de végül mindig kínosan sül el a dolog, hiszen csak rosszabbul érzed magad, amiért nem jut eszedbe szellemes visszavágás.

Csak ülsz, mosolyogsz, és úgy teszel, mintha nem bántották volna meg az érzéseidet ezzel a kijelentéssel. Holott igenis zavar!

Gyakran idegesít, hogy az emberek egyszerűen nem értik meg, milyen nehéz számodra ismeretlenekkel beszélgetni, pláne, ha te vagy a társaság legújabb tagja.

A barátaid néha igyekeznek úgy alakítani a helyzeteket, hogy neked kelljen megszólítani a felszolgálót egy étteremben. Esetleg téged bíznak meg azzal, hogy intézz el egy telefonhívást, csakhogy kilépj a komfortzónádból.

Mivel nem jut eszedbe egyetlen kifogás sem ilyenkor, így szimplán csak annyit mondasz, hogy nem szeretnéd megtenni, amitől talán kissé akaratosnak és hisztisnek is tartanak majd.

És ettől csak még inkább nevetségesnek látod a helyzetedet.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba