Éber önirányítási tippek az elfoglalt nőknek

Fodor Veronika
Írta: ,

Korunk egyik jellemzője, hogy nagyon nehéz a jelenben lenni. Ezt te is tapasztalhatod, mikor egy időben több dolgot csinálsz, állandóan rohansz, és szinte sosem elég a napi 24 óra... Valamilyen megoldást viszont jó lenne találni, hogy megéld és élvezd, amit csinálsz – most ehhez adunk pár hasznos és gyors tippet!

Kezdd az ízekkel Kép forrása: apartment34.com

Nagy fogadalmak helyett inkább kis lépésekkel kezdj. Indulj ki abból, amit minden nap csinálsz, és helyezz rá nagyobb fókuszt. Amikor iszod a kedvenc italod, akkor abban a pár másodpercben koncentrálj az ízekre. Csukd be a szemed, és figyeld meg a fizikai és biológiai folyamatokat – ahogy a hideg a szádhoz ér, ahogy enyhíti a szomjúságod.

Ugyanígy, amikor a kedvenc ételed fogyasztod, akkor figyeld meg, mik azok az ízek, amiért szereted. Mielőtt beleharapsz, hagyd hogy az illatok elcsábítsanak. Fókuszálj arra, amit eszel és figyeld meg, mennyivel jobban fog esni, amit elfogyasztasz. Egészen új ízeket fogsz felfedezni. Nem hiába a mondás: evés közben ne beszélj.

Vedd észre a pozitívat a másikban Kép forrása: pureromancewithangie.com

A hétköznapokban annyira könnyű elsiklani a jó dolgok felett. Amikor este fáradtan hazaérsz, akkor nem mindig a pozitív dolgokat látod meg a szeretteidben.

Próbálj meg kezdetben néhány minőségi percet tölteni a másikkal, amikor csak rá figyelsz!

Hallgasd végig úgy a napi beszámolóját, hogy közben ne foglalkozz mással. Hacsak 10 percet is szánsz erre, egészen másképp tudsz majd reagálni, ha közben nem sül a hús a sütőben vagy épp nem a másnapi bevásárló listát teszed össze a fejedben. Az aktív figyelemre mindkettőtöknek szüksége van, utána pedig az aktuális feladatokat is nagyobb örömmel végzitek majd.