Győzd le a magányt az EASE-módszerrel – Hallottál már róla?

Póta Szilvia
Írta: ,
Győzd le a magányt az EASE-módszerrel – Hallottál már róla?

Magányosnak érzed magad, mégis nehezedre esik másokhoz közeledni? Szeretnél barátokra, párra találni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? A tudósok kidolgozták az EASE-módszert, mely segíthet legyőzni a krónikus magányt!

A Chicagói Egyetem kutatói szerint a magányos emberek jellemzően egy idő után negatív viselkedési spirálban találják magukat, vagyis annak ellenére, hogy egyedül érzik magukat, mégis kerülik a társadalmi interakciókat, mert rettegnek a visszautasítástól.

Az ilyen emberek általában rendkívül érzékenyek a negatív társadalmi jelekre, és az olyan apróságoknak is kiemelt jelentőséget tulajdonítanak, melyek felett mások könnyedén átsiklanának.

A psychologytoday.com egyik cikkében Dr. John Cacioppo azonban felvázolt egy olyan négy lépéses módszert, amely segíthet megszabadulni a magánytól!

E, mint „Extend Yourself” – Lépj túl a korlátaidon! Kép forrása: bloglovin.com

A fenyegetettség érzése gyakran okozhat visszahúzódó, passzív magatartást. Ahhoz, hogy ezen a viselkedésen változtathass, szükséged van egy olyan biztonságos környezetre, ahol veszélyérzet nélkül kísérletezhetsz, tehát először itt kezd a változtatást.

Teremts kapcsolatot másokkal, anélkül, hogy bármit is várnál érte cserébe! A karitatív, önkéntes tevékenységek például nagyszerű alapot kínálhatnak ehhez. Azzal, hogy segítesz másokon, önbizalmat nyerhetsz, és pozitív visszajelzésekre tehetsz szert. Haladj apró lépésekkel! Fogadd el a meghívásokat akkor is, ha ellenérzéseid vannak, vagy nincs semmi kedved hozzájuk. Ha elszigeteled magad, azzal nem segítesz a helyzeten!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján