A düh 4 típusa, és a rombolás, amit maguk után hagynak

Szirák Viki
Írta: ,
A düh 4 típusa, és a rombolás, amit maguk után hagynak

Kép forrása: Artzzz/depositphotos.com

Néha mindenkinek elfogy a türelme, és a düh veszi át az uralmat. Ez teljesen természetes; a gond ott kezdődik, ha gyakran leszel mérges, és nem tudod megfelelően kezelni az érzéseidet. A dühnek ugyanis négy típusa van, és egy idő után komoly rombolást hagynak maguk után.

Az érthető düh Kép forrása: pexels.com

Ebbe a kategóriába tartozik az, amikor valami olyan dolog miatt borulsz ki, ami morális szempontból dühítő.

Például felháborít, hogy mennyire nem figyelnek sokan a környezetvédelemre, vagy elönt a méreg, ha elolvasol egy állatkínzással kapcsolatos hírt.

Ennek a típusú dühnek rövid távon talán vannak előnyei, hiszen hatására cselekedhetsz az ellen, ami felháborít, de hosszú távon nagyon egészségtelen.

Ha gyakran érzed magad mérgesnek a morális dolgok miatt, érdemes inkább arra fókuszálnod, hogy hogyan inspirálhatsz másokat a saját példáddal.

A közösségi oldalakon hagyott dühös kommentek nem oldják meg a problémát, de a te nyugalmadat elrontják, és ez stresszesebb életvitelhez vezet.

Általánosságban véve ez a leggyakoribb fajtája a dühnek.

Ez a napi frusztrációkból ered: például valaki bevág eléd az autójával a forgalmas belvárosban, a gyermekeid nem hallgatnak a szép szóra, vagy a főnököd bal lábbal kelt fel, és ezt rajtad vezeti le.

A lista még hosszasan folytatódhatna, igaz?

Ha gyakran kapod magad azon, hogy a negatív dolgokra fókuszálsz, és más emberek viselkedése komoly hatással van rád, ezt a dühöt napi szinten többször is átélheted.

A legrosszabb, hogy magadban még többet bosszankodsz miattuk, fokozatosan nő ennek mértéke, amit aztán a saját családodon, barátaidon vezethetsz le.

Hiszen olyannyira vékonnyá válik a cérna, hogy a legapróbb dologtól is elszakadhat, ami a kapcsolataidat nagyon rossz irányba mozdíthatja el.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!