10 dolog, ami jó ötletnek tűnik, de végül mindig, mindenki megbánja

Szirák Viki
Írta: ,

Életünk során rengeteg hibát követünk el: van, amiből rögtön tanulunk, és olyan is, amiből csak sokadik alkalommal. Ezek mind tapasztalatként szolgálnak minket, segítenek, hogy később jó döntéseket hozzunk meg, és fejlődjünk. Azonban nem véletlenül mondják, hogy az okos emberek elsősorban mások hibáiból tanulnak! Ezért hoztunk el 10 dolgot, ami klassz ötletnek látszik, de valójában csak rosszul sülhet el!

A bizalom kényes dolog.

Baj, ha senkinek sem mersz megnyílni, mert félsz a csalódástól, de sajnos az sem jó, ha rögtön mindenkiről azt feltételezed, hogy megérdemli a bizalmadat.

Ezért fontos megtanulnod az alábbi szabályt: sose mondj bárkinek olyat, amivel ő később kellemetlen helyzetbe hozhat téged, zűrt okozhat a kapcsolatodban, vagy keresztbe tehet neked a karrieredben.

Ha ezek közül csak egy is igaz lenne arra, amit mesélni akarsz, ne tedd! Ezeket a történeteket csakis és kizárólag annak meséld el, akiről tudod, hogy 100%-osan megbízható, és ha minimális kétely is marad benned ezen a téren, inkább tartsd meg magadnak!

Nem véletlenül mondják, hogy barátoknak pénzt nem szabad kölcsönadni. Sajnos nagyon igaz, hogy az anyagiak évtizedes kapcsolatokat tehetnek tönkre, mert bár te azt gondolod, hogy biztosan visszakapod az összeget, a másik fél ezt követően felszívódik. Talán szégyenérzet miatt, talán mert nem is szándékozott visszaadni; a lényeg, hogy csakis rosszul jöhetsz ki belőle. Természetesen nem egyszerű nemet mondani, és nem mindegy az sem, mekkora összegről van szó.

A legjobb, amit tehetsz, ha mindig végiggondolod, életed során mennyire számíthattál erre a személyre, tényleg ott volt-e veled a bajban, és megérdemli-e a bizalmadat.

Ahogy azt is, hogy ha nem kapod vissza a pénzt, tudod-e örökre nélkülözni. Ha egyik kérdésre is nemleges a válasz, ne add kölcsön az összeget!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!