5 dolog, amit a magabiztos nők teljesen másképp csinálnak, mint az átlag

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog, amit a magabiztos nők teljesen másképp csinálnak, mint az átlag

Bármennyire is nehéz elérni a magabiztosságot, mégis minden nap érdemes dolgozni rajta, hiszen az önbizalommal teli nők mindenhez másképp állnak hozzá, szexibbnek tűnnek és nemcsak a munkájukban, de a magánéletükben is sikeresebbek. Miért? Nézzük meg, mit csinálnak másképp, mint mások.

1. Nem kételkednek önmagukban

Sokszor előfordul veled , hogy később megkérdőjelezed egy-egy tettedet vagy mondatodat és utólag megbánod a viselkedésed? Egy új kutatás szerint egy átlagos napon körülbelül 65 000 gondolatunk van, aminek 85-90%-a negatív.

A magabiztos nők viszont tudatosan figyelnek arra, hogy elkerüljék ezeket, mondván pesszimista attitűdből amúgy is van elég a környezetükben, tehát legalább saját maguknak nem generálnak felesleges plusz köröket. 

via GIPHY
 

Tipp: Ha meghoztál egy döntést, ragaszkodj hozzá és ne utólag, hanem inkább előre gondolkodj! Bízz az intuícióidban és légy határozott.

2. Nem analizálnak

Biztos te is voltál már társaságban (például a barátnőiddel), ahol mindent túlanalizáltak: Láttad, hogy hogy nézett rám? Vajon miért csak egy mosolygós fejet írt vissza? Mit gondolhatott, amikor azt mondtam, hogy…?

Nos, pontosan ezek azok a kérdések, amiket el kell engedned az önbizalmad megnövelése érdekében, hiszen sem időd, sem szükséged nincs arra, hogy mindennek folyamatosan a miértjét keresd. Az, hogy ki mit gondol rólad, nem a te problémád, kivéve persze azt a néhány fontos embert, akinek adsz a véleményére.

A többiek negatív kritikája pedig egyszerűen csak nem számít! Vigyázz, mert ebbe a játszmába könnyű belecsúszni, kijönni belőle pedig annál nehezebb: egyszerűen csak fókuszálj arra, ami fontos, és szabadulj meg a sallangoktól!

via GIPHY
 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!