10 dolog, amit elárul rólad a kézírásod - a grafológusok szerint

Szőke Angéla
Írta: ,

Mivel a digitális világ egyre jobban bekúszik a mindennapjainkba, egyre kevesebbet írunk kézzel, pedig kutatások bizonyítják, hogy – főleg a gyerekeknél – hasznos hatással van az agyra. Ugyan ma már a legtöbb jegyzetünket is a telefonunkba írjuk, de időnként elengedhetetlen, hogy kézírásunkat használjuk. A grafológiát sokat tartják áltudománynak, pedig még a rendőrség és a bíróságok is rendszeresen használják bizonyos esetek megoldásához, ugyanis a folyóírásunk sokat elárul személyiségünkről.

Ha érdekel, mit árul el rólad a kézírásod a grafológusok szerint, ragadj papírt és tollat, írj pár sort és nézd meg, milyen írásjegyeid milyen tulajdonságokról árulkodnak.

A méret (is) lényeg

Nemcsak a betűid alakja, a méretük is jelentőséggel bír. Aki nagy betűkkel ír, figyelemre vágyik, aki apró betűkkel, az nem szeret a középpontban lenni. Aki olyan apró gyöngybetűkkel ír, hogy alig lehet látni, az legszívesebben teljesen kivonná magát a társadalomból.

Trent Szmolnik/unsplash.com

Merre dől?

Jobbra, balra dől, vagy tökéltesen függőleges az írásod? Ha jobbra, akkor társasági ember vagy, akit érdekel a jövő. Ha balra, akkor inkább visszafogott megfigyelő vagy. Ha pedig egyenes, akkor racionális ember vagy, aki mindig alaposan átgondolja a dolgokat. 

A papírlap kitöltése

Az is számít, hogy a papíron hol helyezzük el az írásunkat. Ha inkább a bal oldal felé gravitálunk, az azt jelentheti, hogy gondolataink sokszor járnak a múltban, ha pedig a jobb oldal felé tendálunk, akkor a jövőn agyalunk sokat. 

jannystockphoto/depositphotos.com

Aláírás, szignó

Mivel az aláírás sosem magunknak szól, hanem mindig másoknak, fontos képet ad arról, hogyan prezentáljuk magunkat. Ha az aláírásod olvasható, az azt jelenti, hogy őszinte vagy és nincs semmi takargatnivalód. Ezzel szemben, ha a szignó egy olvashatatlan ákombákom, az arra utalhat, hogy titkaid vannak, amiket nem akarsz megosztani másokkal. A nagy, cirádás kezdőbetűk harsány személyiségre utalnak, ha viszont egy erős, határozott vonal van benne. azt jelenti, hogy mindenkit kartávolságnyira tartasz magadtól. 

A és O betűk formája

Ez a két magánhangzó nagyon fontos, ugyanis mindkettő „kommunikációs betű” a grafológiában. A zárt, csinos kerek O betű diszkrét emberre utal, a nyitottan hagyott, tehát nem összeérő A és O betű viszont azt jelentheti, hogy nem tudsz titkot tartani. 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!