5+1 dolog, amiről nem is sejted, hogy a bipoláris személyiségzavar jele lehet

Kerekes Vivien
Írta: ,
5+1 dolog, amiről nem is sejted, hogy a bipoláris személyiségzavar jele lehet

Kép forrása: pexels

A bipoláris személyiségzavar legnagyobb jellemzőivel talán te is képben vagy. Aki ebben szenved, az folyamatosan a lehangolt, depressziós és a túlságosan vidám, hipomániás hangulat között ingadozik, kiszámíthatatlanul viselkedik, és rendkívül labilis. Ennek persze enyhébb és erősebb formái is vannak. De sokan nem sejtik, hogy az alábbi 6 tünet is a bipoláris személyiségzavarra utal!

Inszomnia Kép forrása: pexels

A bipoláris személyiségzavarral küzdők különböző alvással kapcsolatos problémákat tapasztalhatnak.

Például könnyen lehet, hogy emiatt álmatlansággal küzdesz, nehezen tudsz elaludni, és ezek az időszakok akár hetekig is fenn állhatnak. Aztán egy kis időre elmúlik, de előbb-utóbb visszatér a probléma.

Ugyanakkor hiába alszol emiatt keveset, napközben mégsem érzed azt, hogy nagyon kimerült lennél, és ha délután próbálnál szundítani, nem igazán sikerülne.

De annyi biztos, hogy ez a hangulatodra negatív hatással van, rosszabbá válik tőle a közérzeted, és látszólag semmi sem segít.

 

Koncentrációs nehézségek Kép forrása: pexels

Sokszor megesik, hogy a bipoláris személyiségzavar tüneteként koncentrációhiány lép fel. Azaz nagyon nehezen tudsz egyetlen dologra fókuszálni, mert a figyelmed állandóan elterelődik. Erről a hangulatingadozások tehetnek.

Egyik pillanatban még lelkesen állsz neki otthon a takarításnak, majd hirtelen rossz kedved támad, és azon kapod magad, hogy szomorú zenéket hallgatsz, és közben régi családi fotókat nézel.

Aztán hirtelen vidámabbá válsz, és a következő percekben már táncolsz a szoba közepén. Nem meglepő, hogy emiatt sokkal több időbe telik nekik néha még egy egyszerű feladat elvégzése is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!