Dolgozol és tanulsz? Így kerüld el a stresszt!

Nagy Niki
Írta: ,

Bármilyen okból is dolgozol a főiskola mellett (vagy tanulsz a munka mellett), valószínűleg te is minden energiatartalékod kimeríted, hogy teljesíteni tudj mindkét helyen. A most befektetett munka biztosan megtérül a jövőben, azonban semmi nem ér annyit, hogy rámenjen az egészséged! Adunk néhány tippet, hogyan csökkentsd a minimumra az ilyen életmóddal járó stresszfaktorokat, nehogy a végén te húzd a rövidebbet!

Enni, enni, enni! Kép forrása: huffingtonpost.com

Sokszor azért vagyunk olyan túlhajszoltak, mert elfeledkezünk a legfontosabb szabályról: a szervezetet megfelelő módon táplálni kell ahhoz, hogy hatékonyan működjön.

Ez azt jelenti, hogy nem elég bekapnod egy hamburgert ebédre, vacsira meg rendelni egy pizzát – ha nem figyelsz, mit viszel be a szervezetedbe, fáradtabb és ingerlékenyebb lehetsz a kelleténél.

Fontos a megfelelő mennyiségű szénhidrátbevitel (összetett szénhidrátokból), a sok fehérje és megfelelő zsírbevitel – utóbbi hozzásegít, hogy maximálisan oda tudj figyelni az órákon.

Az alapszabály pedig mindig az, hogy soha ne felejts el reggelizni!

Keress segítséget! Kép forrása: hannescaspar.com

Még ma is tabu pszichológushoz járni, pedig a legkönnyebben így birkózhatsz meg a magas stressz okozta problémáiddal. Ami most még csak egyszerű szorongásnak tűnik, és úgy érzed, hogy könnyen kilábalsz belőle, az később komoly mentális és testi problémákká alakulhat, amit viszont már sokkal nehezebb kezelni.

Ha úgy érzed, gyakran vagy letört, sokszor görcsölsz, vagy olyan, mintha kihúzták volna a lábad alól a talajt, keress fel egy szakértőt.

Mi a legrosszabb, ami történhet? Beszélgetsz egy jót valakivel, aki azért van ott, hogy meghallgassa a bajaidat.