A depresszió 5+1 titkos jele – Életet menthet, ha időben észreveszed őket

Nagy Niki
Írta: ,
A depresszió 5+1 titkos jele – Életet menthet, ha időben észreveszed őket

Kép forrása: India Earl Photography, indiaearl.com

Meglepő, de igaz: a depressziós ember nem mindig leszegett fővel, bánatosan, sírdogálva mászkál. A depressziónak vannak olyan rejtett jelei, amikről azt gondolhatod, hogy teljesen normális viselkedési formák, pedig nem azok – egy sokkal mélyebb problémáról árulkodhatnak. Ha a barátnőd így viselkedik, figyelj rá egy kicsit jobban, hátha ő is szomorú, csak nem tudja, hogyan mutassa ki másoknak.

Túl mélyen éreznek Kép forrása: makenna--alyse.tumblr.com

A depressziós ember mindent intenzívebben él meg, mint az, akinek nincs ilyen problémája – sokkal komolyabban veszi a dolgokat, és nagyobb jelentőséget is tulajdonít mindennek.

Ha a barátnődet jobban megviseli egy lemondott program, mint szokta, esetleg egy tévésorozaton van fennakadva napok óta, kezdheted gyanítani, hogy valami nincs rendben. Ugyanez a helyzet a hirtelen jött idegességgel is: ha igazi rohamot kap attól, hogy valaki rádudált vezetés közben, vagy mert lekéste a reggeli buszt, biztosan valami gond van az életében.

Persze ez nem szükségszerűen csak depresszió lehet – előfordulhat, hogy rossz napja van vagy összeveszett a barátjával, de mindenképpen érdemes beszélni róla, hogy kiderüljön, mi áll a dolog hátterében.

Kényszeres jókedv és mosolygás Kép forrása: daytorem.tumblr.com

Senki nem boldog a nap 24 órájában, a hét minden napján. Még az is ideges, szomorú, egykedvű néha, aki alapvetően pozitív személyiség, és mindenben a jót látja – kit ne idegelnének ki a kollégák, a családtagok, vagy idegesítené a kinti ugató kutya vagy a szomszéd hegedűgyakorlása?

Ha a barátnőd mindig magára erőlteti a jókedvet, a folyamatos mosolygást, és szabadkozik, hogy de tényleg jól van, ne kérdezgesd már – ott bizony baj van. Főleg akkor, ha alapvetően nem egy mosolygós típus – vannak olyanok, akik alapjáraton kicsattannak a jókedvtől, de ha a barátnőd nem volt ilyen soha, kezdhetsz gyanakodni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv