A depresszió 5+1 titkos jele – Életet menthet, ha időben észreveszed

Nagy Niki
Írta: ,
A depresszió 5+1 titkos jele – Életet menthet, ha időben észreveszed

Kép forrása: India Earl Photography, indiaearl.com

Meglepő, de igaz: a depressziós ember nem mindig leszegett fővel, bánatosan, sírdogálva mászkál. A depressziónak vannak olyan rejtett jelei, amikről azt gondolhatod, hogy teljesen normális viselkedési formák, pedig nem azok – egy sokkal mélyebb problémáról árulkodhatnak. Ha a barátnőd így viselkedik, figyelj rá egy kicsit jobban, hátha ő is szomorú, csak nem tudja, hogyan mutassa ki másoknak.

Kényszeres jókedv és mosolygás Kép forrása: daytorem.tumblr.com

Senki nem boldog a nap 24 órájában, a hét minden napján. Még az is ideges, szomorú, egykedvű néha, aki alapvetően pozitív személyiség, és mindenben a jót látja – kit ne idegelnének ki a kollégák, a családtagok, vagy idegesítené a kinti ugató kutya vagy a szomszéd hegedűgyakorlása?

Ha a barátnőd mindig magára erőlteti a jókedvet, a folyamatos mosolygást, és szabadkozik, hogy de tényleg jól van, ne kérdezgesd már – ott bizony baj van. Főleg akkor, ha alapvetően nem egy mosolygós típus – vannak olyanok, akik alapjáraton kicsattannak a jókedvtől, de ha a barátnőd nem volt ilyen soha, kezdhetsz gyanakodni.

Régen tudtatok beszélgetni a műkörmökről, a cuki kiskutyákról, a kipróbált receptekről és az élet nagy dolgairól is, mostanában viszont egyre inkább csak a filozofikus, élet értelmét kereső, komoly dumálások mennek?

Lehet, hogy a barátnőd mostanában sokat foglalkozik az ilyen témákkal, mert levert és szomorú, próbál valamibe kapaszkodni – neked viszont ez egy intő jel, hogy figyelj oda jobban rá.

Ha mostanában csak a lehangolt, elvont témák a menők nála, próbáld meg kicsit visszaterelni a mindennapi élet apró-cseprő szépségeibe: dumáljatok egy jó filmről, hallgassatok együtt rádióműsort, és egy kicsit hagyjátok a nehéz témákat másra.