A depresszió 5+1 rejtett jele: életet menthet, ha időben észreveszed őket

Nagy Niki
Írta: ,
A depresszió 5+1 rejtett jele: életet menthet, ha időben észreveszed őket

Kép forrása: India Earl Photography, indiaearl.com

Meglepő, de igaz: a depressziós ember nem mindig leszegett fővel, bánatosan, sírdogálva mászkál. A depressziónak vannak olyan rejtett jelei, amikről azt gondolhatod, hogy teljesen normális viselkedési formák, pedig nem azok – egy sokkal mélyebb problémáról árulkodhatnak. Ha a barátnőd így viselkedik, figyelj rá egy kicsit jobban, hátha ő is szomorú, csak nem tudja, hogyan mutassa ki másoknak.

Ha a barátnőd mindig is későn fekvő típus volt, mostanában azonban már este 8-kor leragadnak a szemei, érdemes figyelned rá, és kideríteni, hogy csak a túlhajszoltságtól merülnek le ilyen hamar az elemei, vagy valami komolyabb baj van a háttérben.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha eddig nagyon szeretett enni, mostanában viszont alig majszolgat – vagy éppen a régi madáradagjai helyett folyamatosan tömi magát. Az ilyen, tőle idegen szokások arról árulkodhatnak, hogy valami nagyon nincs rendben az életével, és lehet, hogy segítségre van szüksége – mondjuk pont a tiédre.

Kényszeres jókedv és mosolygás Kép forrása: daytorem.tumblr.com

Senki nem boldog a nap 24 órájában, a hét minden napján. Még az is ideges, szomorú, egykedvű néha, aki alapvetően pozitív személyiség, és mindenben a jót látja – kit ne idegelnének ki a kollégák, a családtagok, vagy idegesítené a kinti ugató kutya vagy a szomszéd hegedűgyakorlása?

Ha a barátnőd mindig magára erőlteti a jókedvet, a folyamatos mosolygást, és szabadkozik, hogy de tényleg jól van, ne kérdezgesd már – ott bizony baj van. Főleg akkor, ha alapvetően nem egy mosolygós típus – vannak olyanok, akik alapjáraton kicsattannak a jókedvtől, de ha a barátnőd nem volt ilyen soha, kezdhetsz gyanakodni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!