A depresszió 5+1 apró jele: akár életet is menthet, ha időben észreveszed

Kovács Andrea
Írta: ,
A depresszió 5+1 apró jele: akár életet is menthet, ha időben észreveszed

Kép forrása: India Earl Photography, indiaearl.com

Meglepő, de igaz: a depressziós ember nem mindig leszegett fővel, bánatosan, sírdogálva mászkál. A depressziónak vannak olyan rejtett jelei, amikről azt gondolhatod, hogy teljesen normális viselkedési formák, pedig nem azok – egy sokkal mélyebb problémáról árulkodhatnak. Ha a barátnőd így viselkedik, figyelj rá egy kicsit jobban, hátha ő is szomorú, csak nem tudja, hogyan mutassa ki másoknak.

Kényszeres jókedv és mosolygás Kép forrása: daytorem.tumblr.com

Senki nem boldog a nap 24 órájában, a hét minden napján. Még az is ideges, szomorú, egykedvű néha, aki alapvetően pozitív személyiség, és mindenben a jót látja – kit ne idegelnének ki a kollégák, a családtagok, vagy idegesítené a kinti ugató kutya vagy a szomszéd hegedűgyakorlása?

Ha a barátnőd mindig magára erőlteti a jókedvet, a folyamatos mosolygást, és szabadkozik, hogy de tényleg jól van, ne kérdezgesd már – ott bizony baj van. Főleg akkor, ha alapvetően nem egy mosolygós típus – vannak olyanok, akik alapjáraton kicsattannak a jókedvtől, de ha a barátnőd nem volt ilyen soha, kezdhetsz gyanakodni.

Ha valaki depressziós, gyakran nem jut el a pesszimizmus fázisáig, de az optimizmust messze maga mögött hagyja – a kutatók ezt az állapotot nevezik depresszív realizmusnak, ami gyakorlatilag a legreálisabb világnézet mind közül.

A depresszióban szenvedők hajlamosak reálisabban látni az őket körülvevő világot, ami nem feltétlenül jó dolog, hiszen kiöli az optimizmust, és ezzel egy kicsit a jókedvet is.

A depresszív realista emberek valójában nem nagyon örülnek semminek, nem várnak semmit, mert pontosan tisztában vannak vele, hogy az milyen lesz, és hogy mit fog hozni az életükbe.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!