A depresszió 5+1 apró jele: akár életet is menthet, ha időben észreveszed

Kovács Andrea
Írta: ,
A depresszió 5+1 apró jele: akár életet is menthet, ha időben észreveszed

Kép forrása: India Earl Photography, indiaearl.com

Meglepő, de igaz: a depressziós ember nem mindig leszegett fővel, bánatosan, sírdogálva mászkál. A depressziónak vannak olyan rejtett jelei, amikről azt gondolhatod, hogy teljesen normális viselkedési formák, pedig nem azok – egy sokkal mélyebb problémáról árulkodhatnak. Ha a barátnőd így viselkedik, figyelj rá egy kicsit jobban, hátha ő is szomorú, csak nem tudja, hogyan mutassa ki másoknak.

Kényszeres jókedv és mosolygás Kép forrása: daytorem.tumblr.com

Senki nem boldog a nap 24 órájában, a hét minden napján. Még az is ideges, szomorú, egykedvű néha, aki alapvetően pozitív személyiség, és mindenben a jót látja – kit ne idegelnének ki a kollégák, a családtagok, vagy idegesítené a kinti ugató kutya vagy a szomszéd hegedűgyakorlása?

Ha a barátnőd mindig magára erőlteti a jókedvet, a folyamatos mosolygást, és szabadkozik, hogy de tényleg jól van, ne kérdezgesd már – ott bizony baj van. Főleg akkor, ha alapvetően nem egy mosolygós típus – vannak olyanok, akik alapjáraton kicsattannak a jókedvtől, de ha a barátnőd nem volt ilyen soha, kezdhetsz gyanakodni.

Ha valaki depressziós, gyakran nem jut el a pesszimizmus fázisáig, de az optimizmust messze maga mögött hagyja – a kutatók ezt az állapotot nevezik depresszív realizmusnak, ami gyakorlatilag a legreálisabb világnézet mind közül.

A depresszióban szenvedők hajlamosak reálisabban látni az őket körülvevő világot, ami nem feltétlenül jó dolog, hiszen kiöli az optimizmust, és ezzel egy kicsit a jókedvet is.

A depresszív realista emberek valójában nem nagyon örülnek semminek, nem várnak semmit, mert pontosan tisztában vannak vele, hogy az milyen lesz, és hogy mit fog hozni az életükbe.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra