Csak lazán! 5 élethelyzet, amikor érdemes kicsit belazulnod

Írta: ,

Most őszintén, mikor volt utoljára, hogy teljesen lazán álltál neki egy napodnak? És elsősorban nem a hétvégékre gondolunk, hanem a stresszesebb hétköznapokra. Észre sem veszed, de, ha nem figyelsz, könnyen megszokássá válhat az állandó aggódás és úgy épül be a mindennapjaidba, hogy azon kapod magad, már mindenen stresszelsz. De ez csak eddig tartott, ideje leszámolnod ezzel a rossz szokásoddal.

1/5 Reggelente

Ó, azok az idegőrlő, rohanós reggelek, amikor még arra sincs időd, hogy a reggeli kávédat nyugalomban elszürcsöld. Mindannyiunknak ismerős, ugye?!

Persze próbálunk úrrá lenni ezen rossz szokásunkon, de tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezért meg is teszel mindent, vagy csak álmodozva nézed a közösségi oldalakon feljövő képeket, ahol a többi ember tökéletesen megterített asztalnál fogyasztja el a nap legfontosabb étkezését?

Képzeld, az a jó hírünk, hogy ezt te is megteheted! Korábban kell felkelned ehhez? Igen! Megéri? Igen!

Ne azon stresszelj, hogy rohannod kell, hanem igenis próbáld ki, milyen egy fél órával korábban kelni annak érdekében, hogy jól induljon a napod.

A munkában Kép forrása: junelemon.com

2/5 A munkában

A munka is sokkal gördülékenyebben fog menni, ha kicsit belazulsz és nem akarsz mindent olyan görcsösen megoldani.

Nem történik semmi rossz, ha beiktatsz egy-két kávészünetet a napodba, ha megengeded magadnak az ebédszünetet és netalántán a kolléganőiddel is elmész egyet sütizni a közeli kávézóba.

Persze nem arra buzdítunk, hogy hanyagold el a munkádat, hanem arra, hogy amellett, hogy minden feladatodat ellátsz, hagysz magadnak időt arra, hogy igenis jól teljenek a szorgos hétköznapok is. Nem robotok vagyunk, az egy rossz beidegződés, hogy munka közben meg kell szűnnie a világnak.

Akár egy gyárban dolgozol, akár egy irodában, a lényeg, hogy lehetőségeidhez mérten hozd ki a napodból a legtöbbet.

Otthon Kép forrása: weheartit.com

3/5 Otthon

Ha már a munkában azon agyalsz, hogy ma még mosnod kell, de nem tudod, hogy megszáradnak e a ruháid másnapra, vagy éppen mikor tudsz kiporszívózni mielőtt átmennek hozzád a barátaid, akkor csak azt éred el, hogy még több stressz ér, aminek rengeteg negatív mellékhatása is lehet.

Amit tanácsolnánk, hogy engedd el a házimunkával kapcsolatos aggodalmaidat és ne stresszelj azon, hogy mekkora kupi van otthon.

Amikor időd és energiád úgy engedi, úgyis megcsinálsz mindent, de addig is minek aggódnál miatta?

Az étkezéseknél Kép forrása: prettymyparty.com

4/5 Az étkezéseknél

Az biztos, hogy a doboz gyártó cégek fénykorukat élik, hiszen a „dobozolás” mára már igazi fogalommá vált, ahogy a „kajapakk” is. Ha nem ismernéd a kifejezéseket, akkor elmondanánk, hogy ez a napi menü előkészítését jelenti.

Sokan teljesen megfeledkeznek a diétájuk alatt az élet nyújtotta élvezetekről, például egy finom ebédről a város legjobb olasz éttermében, vagy egy finom sütiről a közeli cukrászdában. Annyira ragaszkodnak a saját maguk által kontrolált adagokhoz, hogy éppen emiatt rengeteg közösségi programtól fosztják meg magukat.

Az nagyon jó, ha egészségesen, rendszeresen táplálkozol, de ebben se legyél rögeszmés. Néha igazán belefér egy-két spontán étkezés.

Találkozók Kép forrása: thechristmasclub.net

5/5 Találkozók

Vannak emberek, akik már akkor is ferdén néznek rád, ha két percel később érkezel, mint ahogyan azt megbeszéltétek, te pedig ezt tudván, egyre idegesebb leszel, szinte stresszben érkezel meg a baráti találkozóra.

Ennek van értelme? Nyilván van az a késés, ami már illetlen a másikkal szemben, de, ha valakivel találkozol, akkor légy rugalmas és te is ezt várd el a másiktól. Vonatkozik ez arra is, hogy nem kell mindent elterveznetek előre.

Az már egy jó kiindulási pont, ha együtt vagytok, innentől kezdve bízzatok mindent a kedvetekre.

Ideje belazulni!