Csak lazán! 5 élethelyzet, amikor érdemes kicsit belazulnod

Berényi Nóri
Írta: ,

Most őszintén, mikor volt utoljára, hogy teljesen lazán álltál neki egy napodnak? És elsősorban nem a hétvégékre gondolunk, hanem a stresszesebb hétköznapokra. Észre sem veszed, de, ha nem figyelsz, könnyen megszokássá válhat az állandó aggódás és úgy épül be a mindennapjaidba, hogy azon kapod magad, már mindenen stresszelsz. De ez csak eddig tartott, ideje leszámolnod ezzel a rossz szokásoddal.

Ó, azok az idegőrlő, rohanós reggelek, amikor még arra sincs időd, hogy a reggeli kávédat nyugalomban elszürcsöld. Mindannyiunknak ismerős, ugye?!

Persze próbálunk úrrá lenni ezen rossz szokásunkon, de tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezért meg is teszel mindent, vagy csak álmodozva nézed a közösségi oldalakon feljövő képeket, ahol a többi ember tökéletesen megterített asztalnál fogyasztja el a nap legfontosabb étkezését?

Képzeld, az a jó hírünk, hogy ezt te is megteheted! Korábban kell felkelned ehhez? Igen! Megéri? Igen!

Ne azon stresszelj, hogy rohannod kell, hanem igenis próbáld ki, milyen egy fél órával korábban kelni annak érdekében, hogy jól induljon a napod.

A munkában Kép forrása: junelemon.com

A munka is sokkal gördülékenyebben fog menni, ha kicsit belazulsz és nem akarsz mindent olyan görcsösen megoldani.

Nem történik semmi rossz, ha beiktatsz egy-két kávészünetet a napodba, ha megengeded magadnak az ebédszünetet és netalántán a kolléganőiddel is elmész egyet sütizni a közeli kávézóba.

Persze nem arra buzdítunk, hogy hanyagold el a munkádat, hanem arra, hogy amellett, hogy minden feladatodat ellátsz, hagysz magadnak időt arra, hogy igenis jól teljenek a szorgos hétköznapok is. Nem robotok vagyunk, az egy rossz beidegződés, hogy munka közben meg kell szűnnie a világnak.

Akár egy gyárban dolgozol, akár egy irodában, a lényeg, hogy lehetőségeidhez mérten hozd ki a napodból a legtöbbet.