Céltalanul élni életveszélyes - így találd meg életed értelmét!

Berényi Nóri
Írta: ,

Volt már olyan napod, mikor azt érezted, hogy nincs előtted cél, nem tudod merre haladsz és, hogy megrekedtél egy számodra nem kívánatos állapotban? Szerintem kevés ember van, aki erre a kérdésre nemmel felelne, de most mindenkit kirángatunk ebből az állapotból.

Igenis legyenek álmaid! Kép forrása: brandonwoelfel.com

Az életed akkor veszti el igazi lényegét, mikor feladod az álmaidat. Biztos neked is van valami, amire annyira vágysz, amiről tudod, hogy boldoggá tenne, de talán túlságosan félsz megtenni az első lépést. Vagy éppenséggel a jószándékú szeretteid törték le szárnyaidat, mondván ideje két lábbal állni a földön.

Bárhogy is legyen, te akkor sem adhatod valaki más kezébe a boldogságodat. Még azokéba sem, akiket a Világon a legjobban szeretsz, ugyanis ez kizárólag a te feladatod. Ha van egy álmod, akkor küzdj érte, de ne add fel az első nehézségnél, mert akkor az nem is igazi küzdelem.

Amikor igazán harcolsz valamiért, akkor rengeteg alkalommal küldenek majd padlóra, de a tizedik után is fel kell állnod, ahogy egy igazi harcos tenné. Te miért érnéd be kevesebbel?

Ne a jövőben élj! Kép forrása: stampsy.com

Van, hogy elkalandozunk és céljainkat már annyira előre vetítjük, hogy teljesen megfeledkezünk a jelenben élni. Képzeletben már a sportkocsinkban ülve autózunk az új házunk felé, míg a valóságban még jó pár lépcsőfokot meg kell másznunk ehhez.

És itt sokan elfeledkeznek a legfontosabb dologról, a jelenről. Mert, hogy nem az a cél, hogy egy nem létező állapotban kalandozzunk, hanem, hogy a jelenlegiben megtaláljuk a szépet, legyen az bármilyen is.

Ugyanis nem mindig szép és könnyű az élet, gyakran csőstül jön a baj, de neked ott és akkor meg kell fogadnod, hogy nem adod fel és bármilyen kilátástalan is a helyzeted, haladni fogsz a célod felé úgy, hogy közben megtalálod a szépet a hétköznapokban is.