Rákkeltő a dezodorod? 5+1 bosszantó egészségügyi mítosz

Sándor Alexandra
Írta: ,
Rákkeltő a dezodorod? 5+1 bosszantó egészségügyi mítosz

Ha minden életmódbeli tévhitnek bedőlnél, valószínűleg most organikus pamutruhában, natúr illatok társaságában és természetesen állva interneteznél. Csokorba szedtük, milyen tévhitek téríthetnek el attól, hogy harmonikusan működjön a tested.

„Napi nyolc pohár vizet kell innod.”

A másfél-két liternek megfelelő nyolc pohár csak egy irányadó érték, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azért hangoztatott régebben, hogy nagyobb folyadékfogyasztásra buzdítsa az embereket. 

A lényeg, hogy tapasztald meg, milyen a közérzeted ennyi vízzel. Utána már semmi szükség a számolgatásra, hiszen enélkül is érezni fogod a tested jelzéseit. Van, akinek tökéletesen elég egy liter, míg másnak három is kevés. 
 
Az egyéni szükséglet szem előtt tartása fontosabb, mint a bűvös nyolcas.
„A cukor hiperaktívvá teszi a gyereket.”
Kabarétréfák tárgya, hogy a gyerekeket szinte játékegér módjára „fel lehet húzni” néhány cukorkával, némi csokival vagy egy nyalókával. 
 
Tény, hogy az édességek hirtelen vércukorszint-emelkedést, majd -süllyedést idéznek elő, ám ez még véletlenül sem jár azzal, hogy a csemete hirtelenjében le akarná futni a maratont, vagy produkálni kezdené magát. 
 
A tévhit viszont annyira erős a szülőkben, hogy a hasonló nassolnivalók után kifejezetten figyelik az említett viselkedést a kicsiknél – és emiatt tűnik úgy nekik, mintha tényleg a tanúi lennének.
 
Te milyen életmódbeli tévhiteket ismersz, amelyek félrevezetik a környezetedben élőket?