A szeptember az új január – 5 bombabiztos életstratégia őszre

Pölz Kitti
Írta: ,
A szeptember az új január – 5 bombabiztos életstratégia őszre

Kép forrása: mashiki/depositphotos.com

Hiába akadnak még napsütéses és igencsak meleg napok, amikor már hivatalosan is vége a nyárnak és szertartásosan elpakoltuk a fürdőruhákat, hirtelen egy furcsa évszakváltó hangulat uralkodhat el rajtunk: kicsit várjuk az őszt, egy kicsit reméljük, hogy új dolgokat hoz, és persze kicsit félünk is tőle... Ha örömmel szeretnél fejest ugrani a hűvösebb napokba szomorkodás és nosztalgikus-nyaralós fényképnézegetés nélkül, nincs más dolgod, mint egy mottót felvenni a repertoárodba: a szeptember az új január!

Ha belegondolsz, hogy mennyi minden veszi kezdetét ilyenkor: újult erővel indul be a munka, virágkorukat élik a szabadtéri sportok, újra megtelnek élettel a városok, és beköszöntenek azok a szuper trendek, amik még a legnehezebb napokon is életben tartják a jókedvünket és a motivációnkat - ilyenkor kell ‘újévi’ fogadalmakat meghatározni! Megmutatunk neked öt olyan életstratégiát, amikkel nemcsak motiváltabb leszel, de végre örülni is tudsz majd az ősznek!

Indul a social media-szezon Kép forrása: unsplash.com

Akármit is tervezel, biztosan nagyobb közönségre lelsz, ha már vége a nagy szabadságolásoknak: ilyenkor mindenki visszatér az okostelók és emailek bűvkörébe, így ha internetes vállalkozást indítanál, blogot szeretnél írni vagy egy új, hobbi-Instagramot tervezel beüzemelni, feltétlenül szeptemberben állj neki!

Mindennek a kezdete Kép forrása: unsplash.com

Ahogy említettük, szeptember az új kezdet hava: ha szülő vagy, nem kérdés, miért most lesz a legmotiválóbb hónapod - végre lesz egy pár órád magadra is, amíg a gyerkőcök tanulnak!

De ha azt érzed, hogy te is visszaülnél a padba vagy feldobnád a mindennapjaid egy különleges tudással, iratkozz be egy délelőtti jógatanfolyamra, esetleg szánj napi 2-3 órát egy új nyelv elsajátítására, vagy –ami a legbátrabb- tanulj meg egy új szakmát!

Mindig imádtál sajátkezűleg bútorokat készíteni, új recepteket találsz ki, vagy te vagy a legjobb tanácsadó a társaságban?

Hitelesítsd felnőttképzéssel a képességeidet és válts - nincs annál jobb érzés, mint amikor azzal foglalkozhatsz, amihez igazán van tehetséged és szenvedélyed. Így nem állhat többé semmi az utadba - még az őszi depresszió sem!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)