4 jel, hogy boldogtalan vagy és azonnal változtatnod kell

Írta: ,

Néha észre sem vesszük, hogy az életünk nem éppen a legjobb irányba halad, és szükségünk lenne egy kis változtatásra. Egyszerűen csak azon kapjuk magunkat, hogy szinte semmi sem tesz minket boldoggá, céltalanok vagyunk, és folyton csak várunk valamire – de hogy mire, azt már nem tudjuk. Ha ez ismerősen hangzott, és az alábbi jelekből is magadra ismersz, akkor épp itt az ideje, hogy változtass néhány apróságon az életedben!

1/4 Minden héten csak a pénteket várod

Elkezdődik a hétfő, és benned csak az tartja a lelket, hogy hamarosan ismét itt a hétvége. Beköszönt a vasárnap este, te pedig már azon stresszelsz, hogy holnap kezdetét veszi egy újabb munkanap.

Persze a péntek nem véletlenül olyan népszerű, de ha minden vidámságodat és az összes baráti találkozót, programot a hétvégébe sűríted bele, a maradék 5 nap hamar sivárrá változhat – így pedig nem csoda, ha egy idő után teljesen eluralkodik rajtad a rosszkedv.

Ugyanez a helyzet a vakációval is: ahelyett, hogy folyton a nyaralás gondolatával tartod magadban a lelket , nem lenne sokkal jobb egy olyan életet felépíteni magad körül, amitől nem akarsz állandóan elvonulni?

2/4 Nem a fontos dolgokra fókuszálsz

Gondolkodj el egy kicsit, és írd le, mi az a 3 dolog, ami a legfontosabb számodra az életedben. És most írd le, mi az a 3 dolog, amire egyébként fókuszálni szoktál a mindennapjaid során.

Ha a két lista nem igazán fedi egymást, akkor valószínűleg ideje egy kicsit átértékelned a dolgaidat: az igazán boldog élet egyik legnagyobb jellemzője ugyanis az, ha lehetőséged van minél több időt a prioritásaiddal tölteni.

Fogalmad sincs, mi tesz boldoggá... Kép forrása: tumblr, sft

3/4 Fogalmad sincs, mi tesz boldoggá...

... és nem nagyon van lehetőséged arra, hogy megtaláld erre a kérdésre a választ.

Ha még nem jöttél rá, mi az igazi szenvedélyed, a már megszokott életritmust folytatva nem valószínű, hogy egyhamar meg is találod.

Első lépésként teremtened kell magad köré valamiféle teret, hogy legyen időd keresgélni és kísérletezni: foglalkozz többet olyan dolgokkal, amik érdekelnek (azok helyett, amik csak leszívják az energiádat), ismerkedj új emberekkel, és próbáld ki azt, amihez eddig nem volt bátorságod.

4/4 Sosem lépsz ki a komfortzónádból

Ahogy a mondás is tartja: „Az életed ott kezdődik el, ahol a komfortzónád véget ér”.

A megszokott ritmus, és a már jól ismert hétköznapok tényleg biztonságot nyújtanak, de előbb-utóbb te is érezni kezded, hogy valami hiányzik az életedből. Persze nehéz ebből kilépni, és megismerkedni a komfortzónán kívüli világgal, de hidd el, ha sosem teszed meg, idősebb korodban biztosan bánni fogod.

„Amikor a legijesztőbbnek tűnik az ugrás, akkor kell megtenni, különben megrekedsz ugyanazon a helyen életed végéig.”