Boldogságra születtél! 4 tény, amivel bebizonyítjuk

Írta: ,

Ha azt gondolod, hogy az élet egy szívás és csak azért vagy a világon, hogy szenvedj, akkor nagyon rossz úton jársz. Milliárdnyi életfeladat és cél találkozik a Földön, ezért kár lenne ujjal mutogatni a másikra, hogy egyeseknek milyen könnyű az élet és csak téged ver folyton a sors. Mindenkinek az életében ott van az öröm, a gyász és a fájdalom is. És még, ha nehéz is elhinni, mindenki arra született, hogy megtalálja a saját boldogságát.

Ne másokhoz mérd magad! Kép forrása: behance.net

1/4 Ne másokhoz mérd magad!

Amikor folyton csak azt figyeled, hogy a környezetedben ki milyen életet él, ki mennyire boldog, vagy sikeres, addig nem tudsz a saját dolgaidra koncentrálni.

Nem várhatod el, hogy mindenki ott tartson, ahol te, ahogy te sem tarthatsz ott, ahol mások, hiszen pont ott kell tartanod, ahol jelenleg vagy.

Az a dolgod, hogy magadra koncentrálj, a saját életedre és a boldogságodat is ott találd meg.

Ne tekints kifelé, mert ott nem vár rád semmi, maximum vágyakozás, ami meggátolja a boldogságodat.

Ott van a te életedben is! Kép forrása: innashapovalova.com

2/4 Ott van a te életedben is!

Most lehet azt gondolod, hogy márpedig a te életedben nincsen boldogság, csak folyamatos szenvedés, pedig ez nem igaz. Viszont, ha így gondolod, akkor valószínű, hogy pont az a feladatod, hogy megtaláld ezt.

Sokan a boldogságot a sikerrel és a pénzzel azonosítják, pedig a legsikeresebb milliárdosok is lehetnek boldogtalanok.

Ugyanakkor a legszegényebbek is élhetnek boldog emberként. A titkuk talán abban rejlik, hogy ők az apróságokban keresik az örömforrást. Például abban, ha van egy szerető családjuk, van fedél a fejük felett és van mit enniük minden nap.

Lehet, hogy szélsőséges példa, de sokan vannak, akik így élnek és mégis azt érzik, hogy mindenük meg van.

Aki a kicsinek nem örül… Kép forrása: frame.bloglovin.com

3/4 Aki a kicsinek nem örül…

Lehet, hogy már a könyöködön jön ki ez az állítás, de akkor is elmondjuk, hogy bizony, aki nem értékeli azt, amije van, annak soha nem lesz több.

Ez azért van, mert mindig csak arra koncentrálsz, ami nincs és ezzel megágyazol az örökös rosszkedvnek és bánatnak. Ez bármire igaz, a magánéletedre és a munkádra is.

Ha jelenleg nincs párod, akkor ne arra fókuszálj, hogy mindenki más boldog kapcsolatban él, csak te vagy egy nagy szerencsétlenség, hanem törekedj arra, hogy jól érezd magad ebben az életszakaszban is.

Találd meg benne a boldogságot, az örömforrást, mert amikor te rendben vagy önmagaddal, akkor sokkal vonzóbb nő látszatát kelted a férfiak szemében.

Ugyan ez igaz a munkádra is. Ha nem vagy megelégedve jelenlegi pozícióddal, akkor persze törekedj arra, hogy előrébb juthass, de úgy, hogy közben élvezd ki a mindennapokat a jelenlegi munkakörödben is.

Nem másoktól függ! Kép forrása: dulceida.com

4/4 Nem másoktól függ!

Téves gondolat, ha azt hiszed, hogy csak akkor lehetsz boldog, ha van egy szuper párkapcsolatod, csodás barátok vesznek körül és a kollégáid is a legjobbak a világon.

Valójában igaz az állítás, miszerint társas lények vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy tőlük függ az egyéni boldogságunk.

Amíg te, egymagad társaságában nem találod meg a boldogságot, addig minden más emberi kapcsolatod hamis lesz. Függésben leszel és, ha már valaki nem úgy viszonyul hozzád, mint ahogy te azt elvártad volna tőle, kétségbe esel és borul minden.

Ha most jelenleg így éled az életed, akkor érdemes lenne kicsit elvonulni a társaság elől és csak magadra koncentrálni. Nem kell persze magányba burkolózva élned, de tudatosan tölts több időt magaddal.

Meglátod, ez az elején nem is lesz olyan egyszerű, viszont amint rájössz arra, hogy egyedül is tökéletesen boldog lehetsz, mindent átértékelsz majd az életedben.