Boldogság pillanatok őszre, amiket te is megteremthetsz!

Horváth Petra
Írta: ,
Boldogság pillanatok őszre, amiket te is megteremthetsz!

Kép forrása: puhhha/depositphotos

Mióta beköszöntött az ősz, keserédes érzések kerítettek hatalmukba. Egyfelől imádom, hogy átvariálhatom a ruhatáramat, és végre viselhetem a pihe-puha pulóverjeimet, miközben a táj szépen lassan a piros ezer árnyalatába kezd pompázni, másfelől azonban a borongós napok, és a változékony időjárás nagyon megvisel. Nem csak az immunrendszerünknek okoz komoly erőpróbát az átmeneti időszak, hanem bizony az érzelemközpontunknak is. Az emberek többsége képtelen a borús napokon optimista maradni, ami a fakó színekkel, a hűvös idővel és a napfény hiányával áll kapcsolatban. Éppen ezért, szükségünk van arra, hogy ezeken a napokon mi magunk teremtsük meg az örömforrásunkat, akár otthonunkban, akár a munkában!

Minden nap húsz perc Énidő Kép forrása: pinkpeonies.com

Valld be őszintén, mikor szántál magadra utoljára egybefüggően 20 percet, anélkül, hogy a munkádon vagy a magánéleti gondjaidon járt volna az eszed?

Nem egyszerű kikapcsolni, és elfelejteni pár percre a nehézségeket, főként ősszel, mikor a borús idő szinte előcsalogatja belőlünk a világvége hangulatot.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy minden nap szánjunk magunkra néhány pillanatot, mikor kényeztetjük a testünket vagy a szellemünket.

Ez lehet egy forró fürdő, hangulatos illatgyertyákkal és lágy zenével, vagy egy pohár bor lassú elkortyolgatása, miközben lakkozzuk a lábkörmünket, esetleg egy hidratáló arcmaszk felkenése, miközben megnézünk egy részt a kedvenc sorozatunkból.

A lényeg csak az, hogy senki és semmi mással ne foglalkozzunk, csakis a saját harmóniánk megteremtésével!

Hangulatos dekorációt mindenhová! Kép forrása: homebnc.com

Nem is tudok jobb terápiás módszert annál, mint amikor egy új évszakba lépve kicsinosítjuk az otthonunkat, esetleg a munkahelyi kuckónkat is! Persze könnyű túlzásokba esni, így nem árt az óvatosság, főként, ami a kiadásokat illeti!

Érdemes előre megtervezni, hogy mivel szeretnénk hangulatosabbá varázsolni az otthonunkat, és egy bevásárlólistát írni a költségek összegzésére!

A legolcsóbb alternatívák azok, amiket mi készítünk házilag, hiszen egy mesés koszorú, vagy egy szépen feldíszített gyertya, esetleg egy kis őszi terméstál nagyon fel tudja dobni egy-egy szoba hangulatát, és igazán nem kerül sokba a kivitelezésük.

Plusz előny, ha saját kezűleg készítjük el ezeket, a kreatív időtöltésnek hála még több energiával töltődhetünk fel!

Rengeteg DIY öltet van a Bien-en is, tehát irány válogatni, és megálmodni a tökéletes őszi dekorációt!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!