Biztos jelek, hogy mániákus gyűjtögető vagy

Nagy Niki
Írta: ,

Még mindig megvan a nagyitól  tíz éve kapott ronda pulcsid, pedig soha nem hordtad? Halmokban állnak a szobádban a régi katalógusok, mert egyszer majd biztos átfutod őket? Jegyzetek, papírfecnik, füzetek lepik el a lakásodat, vagy nem tudsz megmozdulni a különböző lim-lomoktól, amiket mégsem tudsz kidobni? Rossz hírünk van: valószínűleg ösztönös gyűjtögető vagy!

A költözés nem egyszerű dolog Kép forrása: americanphotomag.com

Nem olyan régen egy kis albérletből egy még kisebb, de végre saját albérletbe költöztem, a pakolás éjszakáján azonban rá kellett döbbennem a szomorú igazságra: annyi cuccom van, hogy még a költöztető is beszólt, hogy igazán rendelhettem volna nagyobb kocsit, több emberrel.

Pedig mindent megtettem, hogy a számomra felesleges dolgok a kukában landoljanak, viszont arra is rájöttem, hogy nekem csak az a felesleges, amit tényleg soha nem használok semmire (vagy nagyon csúnya, és nem illik a lakásomba). Tudom, hogy a tárgyakhoz való túlzott ragaszkodással nem vagyok egyedül, ezért sorba vettem azokat a jeleket, amelyek arra utalhatnak: ideje lenne kicsit szortírozni a cuccaid között!

A szekrényed mélye tele van kábelekkel

Sztereotípia vagy sem, mi nők kevésbé ismerjük ki magunkat a műszaki cikkek terén. Éppen ezért hajlamosak vagyunk bármit, aminek dugója vagy huzala van, eltenni későbbre, még akkor is, ha fogalmunk nincs, mire jó, vagy jó-e valamire egyáltalán.

Ugyanez vonatkozik a régi mobiltelefonokra is...

De azért gondolj bele: tényleg kelleni fog öt év múlva az a rozsdás nyomógombos csoda, ami a bekapcsolás után háromszor újraindul, a képernyője össze van törve, és fél órát bír ki az aksija? Na ugye, hogy nem!

Érdemes minden olyan limlomot a kukába dobni, pontosabban leadni egy elektronikai hulladék átvételi ponton.