Biztos jelek: 5 dolog, ami elárulja a hazudozót

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Biztos jelek: 5 dolog, ami elárulja a hazudozót

Vannak, akik csípőből képesek megállapítani azt, ha valaki hazudik nekik, legtöbbünk azonban nem ilyen tehetséges. Mindenki másképp képes leplezni a hazugságot, de vannak olyan univerzális jelek, amik általában mindenkire jellemzőek – ha a pasid, barátnőd, tesód vagy bárki, aki kicsit gyanús, a következő 5 tünetből legalább kettőt produkál, mindenképpen gondolkozz el rajta, hogy higgy-e neki!

Nagyon mozdulatlan marad Kép forrása: coffeeandgrace.tumblr.com

Ha valaki hazudik, valószínűleg tudatában van annak, hogy a lehető legnyugodtabban kell viselkednie ahhoz, hogy higgyenek neki. Így tudatosan kerülni fog minden hirtelen mozdulatot, minden olyan apró rezzenést, ami elárulhatja, hogy ideges.


Ez olvastad? 5 tipp, amivel biztosan kiszűrheted, ha hazudnak neked


A nagy mozdulatlanságnak tudatalatti okai is vannak: a harcolj vagy menekülj ösztön első fele valósul meg, tehát a test felkészíti magát egy lehetséges konfrontációra, még akkor is, ha ezt a hazug ember mondandójával nagyon szeretné elkerülni – a tudatalattija akkor is tudja, hogy vaj van a füle mögött, ha te még nem is sejted.

Túl sok részletet oszt meg Kép forrása: paula-fmx.tumblr.com

Ha nem spontán hazugságról van szó, hanem számított az illető arra, hogy majd el kell hallgatnia előled dolgokat, előfordulhat, hogy egyszerre túl sok információt oszt meg veled. Például ha tőled megkérdezik, mit csináltál tegnap délután, nem kezded el ecsetelni a tejhab állagát is azon a kávén, amit a barátnőkkel ittál meg, mert tudod, hogy szükségtelen infó – egy hazug azonban minél inkább meg akar győzni, hogy megtörtént esetet mesél el, ezért minden apróságra igyekszik odafigyelni.

Ha még azt is megtudod a pasidtól, hogy a baráti sörözésen milyen volt a sós mogyoró, amit a bárban adtak, és hogy pontosan milyen színű vakolat potyogott arról a szórakozóhelyről, ahova betértek a haverokkal, lehet, hogy valójában a hely közelében sem járt!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv