5 biztos jele annak, hogy boldog vagy – talán észre sem veszed, annyira természetesek

Marity Mira
Írta: ,

Nem lehet pontosan meghatározni, mi a boldogság, mégis mindannyian el akarjuk érni. Néha könnyűnek és természetesnek érezzük, máskor totális küzdelemnek és lehetetlen vállalkozásnak. A vezető mentálhigiénés szakemberek és boldogságkutatók szerint a következő dolgok, viselkedésformák és cselekedetek biztos jelei a boldogságnak.

A legtöbb ember olyan élethelyzetben van, amely a saját maga által meghozott döntések és választások alapján alakult ki. Nagyon sokszor van lehetőségünk saját életvitel kialakítására, noha legtöbben figyelmen kívül hagyjuk ezeket az esélyeket arra, hogy jobb legyen a helyzetünk.

Ha erőfeszítést kell tenni és energiát áldozni valamire, az emberek többsége a kisebb ellenállás felé mozdul. Ha önszántadból képes vagy egy saját életstílus kialakítására, és azt kedvvel és szeretettel teszed, akkor valószínűleg boldog vagy.

Jasmine Menser-Lust mentálhigiénés szaktanácsadó szerint a boldog életmódot úgy lehet definiálni, mint a harmónia és önmegvalósítás igaz érzését.

Őszintének lenni az élet minden területén egy olyan adottság vagy jellemvonás, ami a kiteljesedett és boldog élet folyamatában alakul ki. Minél komfortosabb viszonyban vagy saját magaddal és a kialakult értékrendszereddel, annál boldogabb vagy.

Natalie Moore los angeles-i terapeuta szerint a boldog emberek biztosak önmagukban, és nem aggódnak azon, hogy mások mit gondolnak róluk.

Ez felszabadítja őket, ami által nyíltak, őszinték és empatikusak lesznek másokkal szemben.

Ezzel a mentalitással az ember elég bátor ahhoz, hogy minden helyzetben elmondja, valójában mit érez – mindezt világosan és tisztelettel megfogalmazva.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv