Nem bírtam a korai kelést! Nekem ezek a trükkök segítettek

Szirák Viki
Írta: ,

Egy olyan világban, ahol a korai kelés és a reggeli munkakezdés a természetes, nem egyszerű éjszakai bagolynak lenni. Ezzel a problémával megküzdöttem én is, hiszen míg a reggel 6-os kelést hónapok alatt sem tudtam megszokni, addig a hajnali 2-kor lefekvéshez egyetlen nap is elég volt. De a jó hír, hogy semmi sem lehetetlen! Ugyanis az alábbi trükkökkel neked is könnyebben fog menni a reggeli ébredés!

A legnagyobb gond a reggeli keléssel az, hogy nem a megfelelő időpontban ébredsz fel. Amikor az óra épp egy álom kellős közepén szólal meg, rendkívül megerőltetőnek tűnhet a gondolat, hogy most azonnal kikászálódj a takaró alól. Ilyenkor vetjük be a jó öreg szundigombot, ami viszont csak még rosszabbá teszi a kelést.

A legjobb megoldás az, ha beszerzel egy okosórát, ami monitorozza az alvásodat, és érzékeli, mikor ért véget az alvási ciklus.

Be tudod állítani, hogy mi a legkorábbi, és mi a legkésőbbi időpont, amikor felkelthet, és ez alapján kiszámítja, mikor érzed legkevésbé megterhelőnek az ébredést.

Ami pedig a szundigombot illeti, felejtsd el, mert minden visszaalváskor elkezd a tested még több alvási hormont termelni, amitől egy kicsit sem lesz könnyebb felkelni!

Nem szeretek világosban aludni, ezért számomra megszokássá vált, hogy lehúztam a redőnyt éjszakára.

A gond, hogy amikor reggel megszólalt az ébresztőm, még mindig ugyanolyan sötét volt a szobában, mintha hajnali 2 lett volna, amitől sajnos egyáltalán nem lett könnyebb felkelni.

A szakértők is azt javasolják, hogy inkább hagyd felhúzva a redőnyt (ha nem is teljesen, legalább egy kicsit), hogy a reggeli, természetes fény megtöltse a szobát.

A tested ugyanis érezni fogja, hogy reggel van, és könnyebben megébredsz majd, míg ha korom sötét van, lehet akár 10 óra is, nehéz lesz felkelned!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!