A bipoláris személyiségzavar 5 jele, amit lehet, hogy nem veszel elég komolyan

Szirák Viki
Írta: ,
A bipoláris személyiségzavar 5 jele, amit lehet, hogy nem veszel elég komolyan

Kép forrása: the famestreet/pexels.com

A bipoláris személyiségzavar egy komoly mentális probléma, amivel világszerte rengetegen küzdenek, és ez alól Magyarország sem kivétel. Ha sikerül felismerni, kordában lehet tartani az érzelmi kitöréseket és hangulatingadozásokat, de sokan nem is gondolják, hogy ez a betegség áll a lelki problémáik hátterében. Épp ezért fontos tudnod, hogy az alábbi 5 tünet is a bipoláris személyiségzavar jele lehet!

Sokan gondolják úgy, hogy depresszióval küzdenek, és az fel sem merül bennük, hogy ez esetleg a bipoláris személyiségzavar egyik jele is egyben.

Ilyenkor a fáradtság, a koncentrációs zavar, az étvágycsökkenés és az álmatlanság egyaránt gyakori, és ami a klasszikus depressziótól megkülönbözteti, az az, ami ezután jön.

Egy bipoláris személyiségzavarban küzdő ugyanis a depressziós időszak után 180°-os fordulatot vesz: nagyon-nagyon jó kedve lesz, szárnyal a boldogságtól, ami teljesen hirtelen, egyik napról a másikra váltja le a mély szomorúságot. Persze ez csak ideiglenes, ugyanis amilyen gyorsan jött a hatalmas vidámság, olyan gyorsan visszatér a búskomorság is.

A bipoláris zavarral küzdőknél az sem ritka, hogy nagyon keveset tudnak aludni.

Állandó álmatlansággal küzdenek, emiatt pedig megesik, hogy egyetlen éjszaka alatt alig egy-két órát tudnak aludni, és ez mehet akár napokig is így, ennek ellenére energikusnak érzik magukat.

Aztán bekövetkezhet egy nagy fordulat, amikor legszívesebben állandóan csak szundítanának, hosszabbakat alszanak, és nehezen bírnak felkelni, pedig korábban ez nem okozott gondot. Az alvási ciklusuk teljesen kiszámíthatatlan, ami viszont tovább ront a hangulatukon és annak ingadozásain.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!