5+1 dolog, ami szerint beskatulyázzák a személyiségedet

Kerekes Vivien
Írta: ,
5+1 dolog, ami szerint beskatulyázzák a személyiségedet

Kép forrása: India Earl Photography

Amikor először találkozol valakivel, biztosan te is igyekszel minél hamarabb rájönni, pontosan kivel is van dolgod. Mik a jellemzőbb tulajdonságai, mennyire kedves, őszinte, megbízható, hiszen sokszor az apróbb részletekből lehet eldönteni, szeretnél-e baráti viszonyba kerülni az adott személlyel. De vajon mik azok a dolgok, amik alapján az emberek tudatosan (sokszor pedig tudat alatt) megítélnek másokat?

A kézfogásod

Nem véletlenül üdvözölnek kézfogással egy állásinterjú kezdetén: ez az egy mozdulat ugyanis több infót elárul rólad, mint gondoltad volna.

Azok, akik erősen fogják meg a másik fél kezét köszönéskor, magabiztos és erős karakternek tűnnek; míg a gyengébb kézfogás arra utal, hogy hajlamos lehetsz meghátrálni a kihívások során.

Ha viszont te vagy a kezdeményező fél üdvözléskor, kifejezetten barátságosnak tűnhetsz.

A cipőd Kép forrása: proseccoandplaid.com

Számos pszichológus szerint elég rápillantanod valaki cipőjére ahhoz, hogy olyan következtetéseket vonj le a személyiségéről, amik tényleg igazak.

Azzal, hogy nagyjából megsaccolod az árát, illetve megvizsgálod a stílusát, színét és állapotát, körülbelül 90%-os pontossággal meg tudod állapítani az adott személyről, hogy például milyen anyagi helyzetben van, mennyire fordít figyelmet a részletekre, és mennyi időt áldoz a megjelenésére.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!