5 belső konfliktus, amit le kell győznöd, ha boldog akarsz lenni

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki vív belső harcokat, és sokszor nem is látszik a másik arcán, hogy lelkileg nincs a topon. A belső küzdelmek viszont elképesztően stresszesek és elkeserítőek, hiszen rengetegen még csak nem is beszélnek róluk, és egyedül harcolnak ellenük. Azt mondják, összesen ötféle belső konfliktus létezik, ezeket pedig le kell győznöd, ha szeretnél ismét boldog lenni.

Kimondottan gyakori, hogy valaki szexuális téren vívjon magával belső harcot.

Például tegyük fel, hogy épp kijöttél egy rossz párkapcsolatból, és szeretnél szórakozni, jól érezni magad.

Ekkor ismerkedsz meg egy sráccal, akitől nem szeretnél semmi komolyat, de nagyon tetszik; ő pedig azt javasolja, hogy menjetek fel kettesben a lakására.

Noha tudod, hogy nem vagy az a típus, és még sosem volt részed egyéjszakás kalandban, jelenleg úgy érzed, segítene a lelki állapotodon egy kötetlen viszony.

Ilyenkor belső konfliktusba kerülsz önmagaddal, hiszen a korábbi elveid megdőlni látszanak.

Általában nem tart sokáig ez a szakasz.

Talán téged sem lep meg, de a szerelemmel kapcsolatban alakul ki a legtöbb belső konfliktus az emberek életében.

Sokan nehezen nyílnak meg mások előtt, mert félnek az elutasítástól és a csalódástól, emiatt viszont falat húznak maguk köré.

Azt érzik, hogy bár nagyon erős érzelmek fűzik a másik félhez, mégsem mernek elköteleződni; ugyanakkor azt sem akarják, hogy a mostani viszony megszűnjön.

De ugyancsak szerelmi konfliktus az, ha úgy érzed, a pasid már nem igazán törődik veled, és attól félsz, hogy elmúltak az érzései.

Minden, ami a kapcsolatokkal kapcsolatos, belső szerelmi konfliktusnak számít, ha pedig ezekre nem találsz megoldást, egyre jobban eluralkodik rajtad a kétségbeesés!