Bach virágterápia: így tükrözik a virágok a személyiségedet

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Ősidők óta készítenek az emberek gyógyszereket növényi és állati alapanyagokból. A növények és állatok külső megjelenéséből, életmódjából, viselkedéséből, vagyis a növényi formák és színek alapján próbálnak következtetni az általuk képviselt gyógyhatásra. Sok tudós foglalkozott a növények megfigyelésével és szimbolikájával, többek között Paracelsus, majd később Johann Wolfgang Goethe és Edward Bach is.

Hasonlóságok

Edward Bach botanikai ismereteire és saját megfigyeléseire támaszkodott.

Intuitív módon ráérzett a növények gyógyító hatásaira, majd megérzéseit és a gyógyító hatást laboratóriumában ellenőrizte.

Számos virágot lerajzolt, tanulmányozta külső megjelenésüket, karakterüket, lelőhelyüket, növekedésüket, és úgy találta, hogy a tulajdonságaik az embereknél is tapasztalható jellegzetességeket is tükrözik.

Például a nyárfalevelek reszketése baljós előérzetre, félelemre emlékeztette.

A virágok tulajdonságaikkal képesek előmozdítani a személyiség változását

Pozitív és negatív állapot

A pozitív állapot az a lelki beállítottság, amikor a személyiség kiegyensúlyozott.

Minden lelkiállapot és magatartásminta jelen lehet az emberben, harmonikus vagy diszharmonikus formában.

Eszenciára akkor van szükség, ha valaki a pozitív állapottól eltérő viselkedést tapasztal, és ez az állapot tudatosodik benne. 

A negatív állapot sokféleképpen megmutatkozhat testi szinten. Bizonyos tendenciák meghatározott lelki beállítottságú embereknél fokozottabban jelentkeznek.

Nem szabad betegségeket virágokkal párosítani, egy-egy betegség esetén több virág is felhasználható