Az ünnepi depresszió 5 leggyakoribb oka

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mivel a karácsony a hétköznapokból való gyönyörű kizökkenést jelenti, feltámadhat benned a kísértés, hogy megpróbáld tökéletessé tenni. S ez csupán egy ok a sok közül, amivel előre elintézed, hogy ne tudj felhőtlenül ünnepelni…

Családi összejövetelek

Előre sejted, hogy jó adag dráma lesz a köret a töltött hús mellé?

A konfliktus elkerülhetetlennek tűnhet ott, ahol sok különböző temperamentumú és értékrendű ember találkozik – ám ha hallottál már az önbeteljesítő jóslatok erejéről, tudod, hogy jobb tiszta fejjel és nyílt szívvel elindulni.

Ha ugyanis biztosra veszed, hogy szóváltás lesz, te magad fogsz úgy viselkedni, hogy ez tényleg bekövetkezzen.

Összpontosíts inkább arra, hogy a kedvenc rokonaiddal is találkozhatsz, szükség esetén pedig vésztervet eszelhetsz ki, hogy a jó fej családtagok kimentsenek a kevésbé kedvesek karmaiból!

Az udvarias csevegésnek bátran adj időkeretet, mert a folyton dicsekvő nagynéni orra előtt tíz perc bőven elég lesz!

Minden eladó

Amikor a negyvenedik műtélapóval és világító orrú rénszarvassal találkozol a nagyáruházban, és szembesülsz vele, hogy még a vécépapírt is karácsonyi akcióban árulják, valószínűleg eltöprengsz rajta, valóban ez-e az ünnep haszna.

Tudatosítsd magadban, hogy a pénz és az árucikk önmagában se nem jó, se nem rossz – te ruházod fel különböző tulajdonságokkal, így azt is eldöntheted, hogyan viszonyulsz hozzá.

Ha neked a szeretteiddel való minőségi időtöltés fontosabb, mint a shopping, nem kell kiselőadást tartanod senkinek erről, egyszerűen csak cselekedj eszerint!

Rajtad múlik, mit veszel meg, és mennyire vonod be a pénztárcádat az ünneplésbe.