Az örökké vidám emberek 5 bombabiztos módszere, hogy sose uralkodjon el rajtuk a depresszió

Szirák Viki
Írta: ,
Az örökké vidám emberek 5 bombabiztos módszere, hogy sose uralkodjon el rajtuk a depresszió

Kép forrása: pexels

Vannak emberek, akik sokkal hajlamosabbak a depresszióra és a rossz kedvre, mint mások. Ők mindig kicsit irigykedve tekintenek azokra a személyekre, akik folyton vidámak, és képesek optimistán gondolkodni, még akkor is, ha valami rossz történik velük. Ha az utóbbi időben a hideg időjárás és az állandó havazás/esőzés a te kedved is elrontotta, eláruljuk, mi az örökké vidám emberek titka. Fogadd meg te is őket, és meglátod, rögtön színesebbnek látod majd a világot!

Nehogy azt hidd, hogy az állandóan mosolygó embereknek nincsenek problémáik. Dehogynem!

Ők is sokszor küzdenek stresszel, és gyakran találják szemben magukat konfliktusokkal, azonban megtanulták már, hogy ezeket nem szabad elnyomni magukban. A legjobb, ha mindig kibeszéljük magunkból a napi történéseket, ezért tuti, hogy van egy-két olyan személy az életükben, akire bármikor számíthatnak.

Nagyon fontos, hogy te is odafigyelj erre! Ahelyett, hogy magadban őrlődsz a problémáidon, próbáld meg egy megbízható barátnak vagy családtagnak kiönteni a lelked. Meglátod, már egy tíz perces beszélgetés után megkönnyebbülsz, és pozitívabb szemlélettel vágsz neki az akadályoknak.

Könnyű negatívan gondolkodni, ha egyedül ülsz otthon, és csak unatkozol a kanapén üldögélve.

Az örökké vidám emberek már tudják, hogy akkor uralkodik el rajtuk leggyorsabban a magány érzése, ha hagyják magukat belesüppedni a semmittevés világába.

Épp ezért ők mindig lekötik magukat valamilyen elfoglaltsággal: elmennek sétálni, megisznak egy kávét valakivel, vagy akár csak a négy fal között belekezdenek egy új hobbiba.

Már az is szuper, ha kipróbálsz néhány DIY-tippet, és kidekorálod a lakást; köztudott tény, hogy ha olyan dologgal töltjük az időnket, ami érdekel minket, a hangulatunk is sokkal pozitívabb lesz!