Az örök kérdés: léteznek véletlenek?

Berényi Nóri
Írta: ,

Érdekes gondolatokat vet fel ez a kérdés, és egyre több embert foglalkoztat. Akár hiszel benne, akár nem, az biztos, hogy vannak megmagyarázhatatlan események, melyek pont jókor és jó helyen történnek meg velünk. Vajon ezek csupán véletlen egybeesések, vagy előre eltervezett, sorsszerű történések?

A fogalmat Carl Gustav Jung svájci pszichiáter vezette be a köztudatba – a szinkronicitás szerint, ha egy bizonyos szimbólumra sokszor és sokat gondolunk, akkor egy idő után manifesztálódik, és egyre gyakrabban bukkan fel az életünkben. 

Ez alapján az sem véletlen, amikor vezetés közben sokat gondolsz egy dalra és az nemsokára felcsendül a rádióban, vagy ha folyamatosan egy bizonyos szám jár a fejedben, és utána úton-útfélen azt látod.

Ha hiszel a vonzás törvényében, akkor tudhatod, hogy ez azért történik, mert folyamatos kölcsönhatásban állunk az univerzummal, ami ilyenkor csupán válaszol neked. Ha sokat gondolsz valamire, akkor azt úgy veszi, hogy szükséged van rá, tehát eléd sodorja. Ez persze a negatív gondolatokra is éppúgy érvényes!

Véletlen találkozások Kép forrása: larajade.co.uk

Ha valakit keresel, úgysem találod meg. Ha valakivel nem akarsz összefutni, biztosan szembejön és észre is vesz.

Leiner Laura írónő szavaival talán a legtöbben egyetértünk, hiszen gondold csak végig, hogy hány olyan alkalom volt, amikor valakivel nagyon nem akartál találkozni, aztán nem sokkal később már farkasszemet néztetek egymással.

Sok esetben azért történnek meg velünk ezek a kellemetlen találkozások, mert általuk tanulunk valamit.

Ha csak annyit, hogy ne meneküljünk a problémáink elől, már az is nagy lépés.