Az élet nagy kérdése: Mit jelent manapság jó embernek lenni?

Berényi Nóri
Írta: ,

Bár sokszor feltesszük magunknak ezt a kérdést, valljuk be, manapság elég nehéz megválaszolni, és bekategorizálni azt, hogy ki számít jó embernek. Régen élesebb volt a határvonal a jó és a rossz között, de ez ma már napról napra halványodni látszik. Talán azért, mert a világ jóval befogadóbb és elfogadóbb lett sok mindennel szemben, vagy egyszerűen csak az embereknek fejlettebb az érzelmi intelligenciájuk... Bárhogy is legyen, mi megpróbáltuk megválaszolni a megválaszolhatatlannak tűnő kérdést, és leírni, milyen egy modern „jó ember”!

A jó ember nem egyenlő a kihasználható emberrel Kép forrása: bloglovin.com

És ez egy nagyon fontos szempont ennél a témakörnél, ugyanis sokan úgy vélik, hogy egyikből következik a másik. Attól még, hogy jószívű vagy és szívesen nyújtasz segítő kezet másoknak, az nem teszi egyértelművé, hogy téged bármikor kihasználhatnak ezért.

A határvonalat pedig neked kell meghúznod, mert sokak számára nagyon csábító a segítőkészséged és szeretnének minél nagyobb hasznot húzni belőle. Válogasd meg az embereket, akiknek szívesen segítenél és tudod, hogy nem élnek majd vissza a jóindulatoddal.

Szeretettel ad, de nem vár érte semmit Kép forrása: tempodadelicadeza.com.br

Aki erre a szintre elér, arra mondhatjuk, hogy egy igazán jó ember, aki békében van a világgal és önmagával. Hogy miért is?

Képes arra, hogy feltétel nélkül adjon úgy, hogy lehet semmit nem kap cserébe, talán köszönetet sem.

Kivetítve például a munkahelyi életedre azt jelenti, hogy segítesz a kollégádnak, mert látod, hogy nagyon el van havazva egy határidős munkával és gyakorlatilag lehetetlen, hogy időben végezzen vele. Ebben az esetben ne arra gondolj, hogy innentől kezdve ő az adósod, mert akkor rossz úton jársz. Segíts neki önzetlenül, még akkor is, ha talán fordított helyzetben ez nem lenne kölcsönös. Hidd el, az élet ezért megannyi jóval ajándékoz majd meg téged.