Az élet addig tanít, ameddig meg nem tanulod a leckét!

Írta: ,

Tudod mindenki hibázik élete során, mivel az akadályok folyamatosan érkeznek, abból a célból, hogy megtanulj egy újabb leckét és a következő szintre léphess. De ameddig nem teljesíted a jelenlegit, addig nem haladhatsz tovább. Olyan ez, mint egy társas játék, azt leszámítva, hogy itt út közben kell megtalálnod az igazi végcélt.

Tanulj a hibáidból! Kép forrása: proseccoandplaid.com

1/4 Tanulj a hibáidból!

Biztos sokan tanácsolták már ezt neked eddigi életed során, legfőképp a szüleid, de őszintén hányszor fogadtad meg úgy igazán? Az akadályok azért vannak, hogy általuk fejlődj és tapasztalj, de soha nem azt a célt szolgálják, hogy elbukj, vagy gyengébb legyél.

Például, ha a munkahelyeden megbíznak egy roppant fontos prezentáció elkészítésével, amiről úgy gondoltad, hogy nem tudod megcsinálni akkor bebizonyíthatod magadnak és a főnöködnek is, hogy milyen fából faragtak.

Ez eddig jó, de akkor hol van a hiba? Nos, a kezdetekben. Tilos azt gondolnod magadról, hogy nem vagy elég jó! Úgy vagy jó, ahogy vagy és sokkal több van benned, mint gondolnád. Így legközelebb egy hasonló szituációban már az lesz a jelmondatod, hogy: „Lássunk hozzá, végre egy új kihívás!”

Emberi kapcsolatok rengetegében Kép forrása: anneofcarversville.com

2/4 Emberi kapcsolatok rengetegében

Észrevetted már, hogy időről-időre bizonyos embertípusok megtalálnak? Legyen szó párkapcsolatról, vagy barátokról, mindig ugyanaz a séma és te azt kérdezed, hogy mi veled a baj?

Tulajdonképpen semmi, csak az, hogy nem tanulsz a kapcsolataidból. Addig fogsz rosszfiút kapni magad mellé, ameddig meg nem tanulod, hogy neked teljesen másra van szükséged és sokkal jobbat érdemelsz.

A barátoknak hitt személyek addig fognak kihasználni, ameddig megtanulod végre kinyitni a szádat és kiállni magad mellett. Amint feloldod magadban ezeket a gátakat, utána már egész más emberi kapcsolataid lesznek, de addig ne csodálkozz, ha folyamatosan olyan emberek érkeznek az életedbe, akik megnehezítik a dolgokat.

A karma fogságában Kép forrása: tumblr.com, crushculdesac

3/4 A karma fogságában

Egyesek szerint nagyon sok életfeladatunk előző életeinkhez kapcsolható. Vagyis az is könnyen megeshet, hogy olyan időkben vétettél hibát, amiről jelenleg te nem is tudsz, viszont a következményei most nálad csapódtak le. Talán ezeket a hibákat a legnehezebb felismerni, hiszen, ha van reinkarnáció, akkor honnan is tudhatnád, hogy mit rontottál el egy másik életedben.

A válasz viszont csak benned van. Kérheted hozzáértő ember segítségét, hogy együtt megfejtsétek, de a választ akkor is csak te tudod megtalálni. Pontosan ezért olyan fontos a komfortzóna elhagyása, mert csak így tágíthatod a látókörödet és jöhetsz rá arra, hogy min kellene változtatnod.

Amint rájössz, hogy mi gátolt téged eddig a tovább haladásodban, új ajtók nyílnak meg előtted.

Ne félj megváltozni! Kép forrása: xovain.com

4/4 Ne félj megváltozni!

Furcsa érzés a környezetedet szembesíteni azzal, hogy megváltoztál, de mindenképpen szükségszerű. Ha szeretnél a hibáid örök körforgásából kikerülni, akkor bizony magadat kell csiszolgatnod, mert minden folyamat azzal kezdődik majd.

Ez azt jelenti, hogy már nem úgy reagálsz bizonyos helyzetekre, mint korábban, vagyis megtanultad a leckét. Sok esetben ilyenkor a másikban ellenszenvet válthatsz ki és nem érti, hogy hirtelen mitől fordult meg a világod 180 fokkal.

Aki nem bír veled lépést tartani, azt engedd el, mert a helyükre olyan emberek érkeznek, akik mellett sokkal jobban érzed majd magad. Megéri változtatni, nem?!