Az egyetlen lista, amire karácsony előtt szükséged van

Írta: ,

Nem az a fontos, hogy derékszögben állnak-e a mézeskalács házikó falai, de még csak nem is az, hogy mennyit áldoztál a karácsonyi bevásárlásra. Idén karácsonykor sokkal fontosabb dolgokra figyelj – szerintünk ez az egyetlen lista, amire szükséged van, és se takarítás, de masnikötési útmutató sem szerepel rajta.

Kívánj boldog ünnepeket! Kép forrása: noellesfavoritethings.com

1/5 Kívánj boldog ünnepeket!

Nincs is jobb módja annak, hogy ráhangolódj a karácsonyra, mintha emlékezteted magadat és a környezetedet arról, hogy miről is szól ez az ünnep: a szeretetről, egymás megbecsüléséről és egy csipetnyi odafigyelésről.

A karácsony előtti héten ne felejts el boldog ünnepeket kívánni azoknak, akikkel találkozol: a boltosnak, mikor elköszönsz, a szomszédnak, mikor kiszállsz a liftből, az ügyintézőnek, akivel a hivatalban találkozol.

A kis köszöntések olyanok, mint a csillagszóró apró szikrái: emlékeztetnek rá, hogy ünnep közeleg, és nem csak a te napodat, másokét is beragyoghatják.

Vedd fel a telefont!

2/5 Vedd fel a telefont!

Szerencsés esetben karácsonykor együtt lehetsz a legközelebbi szeretteiddel. Igazán szerencsés esetben a nagyobb családdal is tudsz találkozni.

De ne ők legyenek az egyetlenek, akiket felköszöntesz!

Ne felejtsd el felhívni a távolban élő rokonokat – legalább ilyenkor halljátok egymás hangját. Csak néhány percet vesz igénybe, mégis megváltoztathatja az egész karácsony szellemét, amikor rájössz, milyen sok ember tartozik hozzád, és hogy mennyire érdemes megbecsülni a közöttetek lévő kapcsolatot.

Karácsonyi vacsora Kép forrása: frokeniknopp.blogspot.hu

3/5 Karácsonyi vacsora

Nem az számít, milyen különlegességet sikerült az asztalra varázsolni, és még csak az sem, hogy a DIY adventi koszorú élőben is úgy néz-e ki, mint a képeken.

A legfontosabb, hogy együtt legyetek, felálljatok kicsit a Reszkessetek, betörők! elől, és egymásra figyeljetek, jókat beszélgessetek evés közben. A legszerényebb vacsora is különleges lesz, ha azokkal költöd el, akik igazán fontosak a számodra.

Bármilyen elfoglaltak is vagytok a rokonjárással, hagyjatok időt arra, hogy valóban együtt legyetek.

Díszítsd fel! Kép forrása: indulgy.com

4/5 Díszítsd fel!

Nem kell mennyezetig érő karácsonyfát állítanod, sőt néha a fa sem kell. 

Néhány ünnepi díszt azonban érdemes feltenni, akár csak pár jelképes, kézzel készítettet darabot, mert a hagyományok életben tartása segít az ünnepi ráhangolódásban is.

Míg a lakást, vagy csak az egyik sarkát díszíted, a lelkedet is ünneplőbe öltöztetheted, ha pedig valakivel együtt laksz, akkor még közelebb hozhat benneteket egy közös hagyomány gyakorlása.

Mondd, hogy köszönöm! Kép forrása: stylemepretty.com

5/5 Mondd, hogy köszönöm!

Karácsonykor van itt az ideje annak is, hogy átgondold, mennyi mindent kaptál, és mennyi minden van, amiért hálás lehetsz.

Ne felejts el megemlékezni az apró dolgokról, vagy éppen az egészen nagyokról, amiket mégis hajlamosak vagyunk természetesnek venni egészen addig, amíg el nem veszítjük őket.

Ha pedig kapsz valakitől valamit, ne felejtsd el őszintén, és szívből megköszönni. Bármilyen apróságról van is szó, azt jelenti, hogy gondoltak rád, ennél nagyobb ajándék pedig nem is kellhet.