Az aggódás több energiát vesz el, mint a cselekvés – 4 tipp, hogy leszámolj vele

Berényi Nóri
Írta: ,

Észrevetted már, hogy milyen gyakran aggódsz? És valld be magadnak, hogy a legtöbb esetben feleslegesen. „Vajon elkészülök a prezentációval határidőre?”, „Tetszem neki?”, „Engem beszélnek ki a kollégáim?”. Felesleges kérdések, melyek csak az energiádat emésztik fel. Ideje elhagynod ezt a rossz szokást!

Erősítsd a hitedet! Kép forrása: stylishwife.com

Elsősorban magadban! Ha folyamatosan aggódsz, az annak a jele, hogy nem vagy biztos magadban és kétségbe vonod azt, hogy elég jó vagy-e. Nem számít, hogy a főnöködről, szerelmedről, vagy a barátaidról van szó.

Mi lenne akkor, ha elhinnéd végre, hogy igenis képes vagy bármire. Eláruljuk, minden könnyebben megy majd és azt veszed észre, hogy már nem stresszelsz annyit a dolgokon.

Egyszerűen csak el kell hinned, hogy amit elhatározol, azt meg is tudod valósítani. Senkiben nem kell annyira hinned, mint saját magadban, viszont, ha ez a bizalom nincs meg magad felé, akkor mindenen aggódsz majd. Vedd kézbe a sorsodat és turbózd fel az önbizalmadat!

Tulajdonképpen miért is aggódsz? Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

Tedd fel magadnak a kérdést! Tényleg megér annyit az a dolog, ami miatt görcsbe szorul a gyomrod, vagy csak te csinálsz bolhából elefántot.

A legtöbb esetben, mikor éppen halálra aggódod magad, utólag jössz rá, hogy igaziból kár volt annyit stresszelni. De akkor már tudat alatt elindítottál egy olyan folyamatot, ami szokásoddá válik és nagyon nehéz tőle megszabadulni.

Éppen ezért jobb, ha el sem kezded. Amikor érzed, hogy megint elkezdenél aggódni, akkor ülj le és gondold végig a dolgokat, vedd számításba a legrosszabb eshetőséget, mert utána már kevésbé lesz benned félelem.