5 tipp, hogy az autód menedékhelyed legyen

Írta: ,

Ha stresszmentesen szeretnél utazni, fontos, hogy az autódat menedékhellyé alakítsd át önmagad számára. Ezt 5-10 perc takarítással és rendrakással, egyszerűen megteheted. Cikkünkhöz Jane Alexander Öt perc az egészségért című könyvének (Magyar Könyvklub, 2001.) egyik fejezetét használtuk.

Ezt hallgasd!

1/5 Ezt hallgasd!

Válassz olyan zenét, amellyel autózás közben megteremted a kellő hangulatot. Ne legyen túl energikus, mert attól felgyorsulsz, és hajlamos leszel a szabályok megszegésére és a kapkodásra, de ne legyen álmosító sem. 
Ne használj relaxációs gyakorlatokat a vezetéshez! 
A hangoskönyv megfelelő, mert a hallgatásakor nem kalandozik el a figyelmed, így nem révülsz el, és nem esik nehezedre összpontosítani sem a szavakra, sem az úttestre. A CD-ket tartsd összegyűjtve, tetszetős dobozban. 
Védelem

2/5 Védelem

A piros szín és a fényes tárgyak elhárítják a rosszat. Védd magad piros szalaggal, vagy akassz egy kicsi ezüstgömböt a visszapillantó tükörre, amely a feng shui szerint eltéríti a káros energiákat. 
Rögzítsd kedvenc spirituális jelképedet a műszerfalon, például egy mandalát, egy képet egy oroszlánról, a Napról, Buddháról, egy istennőről.
Tarts az autóban egy spirituális elsősegélydobozt. Lehet benne könyv, illóolajok egy kis kendővel, szeretteid képe, egészséges harapnivaló.
Rend

3/5 Rend

Rakj rendet: dobj ki minden szemetet az autóból: régi papírfecniket, szórólapokat, újságokat, üres dobozokat, mindent, amire már nincs szükséged, amitől ha megszabadulsz, a lelked is felszabadul, és nyugodtan tudod vezetni az autót. 
Alaposan takarítsd ki a kocsi belsejét: tegyél pár csepp illóolajat a porszívózsákba, és úgy porszívózz. Cseppents citromolajat a vízbe, amellyel lemosod a lábtörlőket. 
Töröld tisztára a műszerfalat illóolajos törlőruhával.
Lazítsd el magad!

4/5 Lazítsd el magad!

A háttámlát állítsd függőleges helyzetbe, és támaszkodj neki. Akkor van jól beállítva az ülés, ha a hátad teljes hosszában érintkezik az üléssel
Figyeld meg, hol alakul ki feszültség a testedben: a karodban, a lábadban, a válladban? Ügyelj arra, hogy vezetés közben testednek minden része el legyen lazítva. 
Úgy helyezkedj el az ülésen, hogy ne kelljen nyújtózkodnod se a pedálok, se a kormány eléréséhez. A karod könnyedén, de biztonságosan nyugodjon a kormányon.
Kíméld a testedet!

5/5 Kíméld a testedet!

Mielőtt beülsz a kocsiba, állj meg egy pillanatra. Engedd el a testedet, mintha a fejed tetején rögzített zsinóron lógnál. Érezd, ahogy a vállad elernyed! 
Talpaddal szilárdan állj a talajon. Csendesítsd el elmédet, összpontosíts
Lassan és tudatos mozdulatokkal szállj be a kocsiba. Miközben leülsz, a lábad még legyen a kocsin kívül, majd óvatosan emeld be. Kellemes vezetést kívánunk!