5 dolog, amit a szemeinkkel üzenünk – Árulkodó testbeszéd

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 dolog, amit a szemeinkkel üzenünk – Árulkodó testbeszéd

Kép forrása: pexels.com

A verbális kommunikációval, szavainkkal valójában csak egy részét adjuk át az információnak, amit közölni szeretnék, emellett mimikánk és gesztusaink, testtartásunk és hangszínünk, és számos apró dolog hordoz üzenetet rólunk, szándékainkról. Cikksorozatunkban megnézzük, miről árulkodnak az egyes testrészeink – most a szemeinket vesszük górcső alá, Allan és Barbara Peas – A Testbeszéd enciklopédiájának segítségével!

Egy ősi gesztus a szemöldök felvonása, majd leengedése: ezzel gyorsan magunkra tudjuk vonni valaki figyelmét, hogy utána elkezdődhessen a jelzések cseréje.

Ez a gesztus egy üdvölési forma, amelyet olyanoknak küldünk, akik szimpatikusak a számunkra.

A szemöldökfelvonás egy olyan reakció, amely meglepetésből fakad, ösztönösen olyasmit jelent, hogy észrevettünk valakit, és nem félünk tőle.

Ha valakinek el szeretnénk nyerni a szimpátiáját, érdemes így köszöntenünk, illetve ha nekünk köszönnek ilyen módon, akkor gyaníthatjuk, hogy szimpatikusak vagyunk az adott illetőnek.

Elsőre azt hihetnénk, ez a gesztus azt jelenti, hogy az adott illető feltérképezi a terepet, és szeretné tudni, mi van a környezetében.

Azonban az ilyen fajta szemmozgás valójában azt jelenti, hogy az illető keresi a menekülő utat, bizonytalan, szeretne kiszabadulni a szituációból, amiben éppen van.

Ezt a gesztust megfigyelhetjük magunkon akkor, ha egy számunkra unalmas személlyel kell társalognunk.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz