Árulkodó testbeszéd – 5 dolog, amit a lábunkkal üzenünk

Bodnár Alexa
Írta: ,

A verbális kommunikációval, szavainkkal valójában csak egy részét adjuk át az információnak, amit közölni szeretnék – emellett mimikánk és gesztusaink, testtartásunk és hangszínünk, sőt még számos apró dolog hordoz üzenetet rólunk, szándékainkról. Cikksorozatunkban megnézzük, miről árulkodnak az egyes testrészeink – kezdjük rögtön a lábunkkal!

A lábakat azért érdemes megfigyelni, mert könnyedén kiszúrhatjuk, hogy valakit valóban érdeklünk-e az alapján, hogy merre mutatnak a lábfejei. Ha ugyanis beszélgetés közben valaki teljes testtartásával felénk fordul, és a lábfejei is felénk néznek, akkor valóban figyel ránk és arra is, amit mondunk neki.

Ha nagyobb társaságban vagyunk, akkor ennek segítségével megfejthetjük azt is, hogy kiszemeltünket valóban mi érdekeljük-e. Ekkora társaságban az sem ritka, ha valaki egyik lábára helyezi a testsúlyát, és azzal a lábfejével mutat arra, aki iránt érdeklődik.

Egy beszélgetésnél ugyanígy információt kaphatunk arról is, ha valaki már távozna, véget vetne az eszmecserének: ilyen eseten ugyanis lábfeje a célra, azaz a kijáratot jelentő ajtóra fog mutatni.

Rejtett stressz Kép forrása: belchonock/Depositphotos

Azzal nagyon sokan tisztában vannak, hogy ha idegesek, és dobolnak az ujjaikkal, kapálózva gesztikulálnak, nyugtalan mozdulatokat tesznek a kezükkel, tördelik az ujjaikat vagy esetleg rágcsálják a kézfejüket, az mind árulkodhat arról, hogy éppen feszültek, idegesek.

Éppen ezért ezeket gyakran megpróbálják leplezni, és odafigyelnek a kezükre, elfeledkezve a lábaikról.

Azonban a lábakkal sokkal kevesebben foglalkoznak, pedig az ezekkel való kapálózás, a lábfejek himbálása, rázogatása szintén a rejtett stressz árulkodó jele lehet.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?