Árulkodó testbeszéd – 5 dolog, amit a lábunkkal üzenünk

Bodnár Alexa
Írta: ,

A verbális kommunikációval, szavainkkal valójában csak egy részét adjuk át az információnak, amit közölni szeretnék – emellett mimikánk és gesztusaink, testtartásunk és hangszínünk, sőt még számos apró dolog hordoz üzenetet rólunk, szándékainkról. Cikksorozatunkban megnézzük, miről árulkodnak az egyes testrészeink – kezdjük rögtön a lábunkkal!

A lábakat azért érdemes megfigyelni, mert könnyedén kiszúrhatjuk, hogy valakit valóban érdeklünk-e az alapján, hogy merre mutatnak a lábfejei. Ha ugyanis beszélgetés közben valaki teljes testtartásával felénk fordul, és a lábfejei is felénk néznek, akkor valóban figyel ránk és arra is, amit mondunk neki.

Ha nagyobb társaságban vagyunk, akkor ennek segítségével megfejthetjük azt is, hogy kiszemeltünket valóban mi érdekeljük-e. Ekkora társaságban az sem ritka, ha valaki egyik lábára helyezi a testsúlyát, és azzal a lábfejével mutat arra, aki iránt érdeklődik.

Egy beszélgetésnél ugyanígy információt kaphatunk arról is, ha valaki már távozna, véget vetne az eszmecserének: ilyen eseten ugyanis lábfeje a célra, azaz a kijáratot jelentő ajtóra fog mutatni.

Rejtett stressz Kép forrása: belchonock/Depositphotos

Azzal nagyon sokan tisztában vannak, hogy ha idegesek, és dobolnak az ujjaikkal, kapálózva gesztikulálnak, nyugtalan mozdulatokat tesznek a kezükkel, tördelik az ujjaikat vagy esetleg rágcsálják a kézfejüket, az mind árulkodhat arról, hogy éppen feszültek, idegesek.

Éppen ezért ezeket gyakran megpróbálják leplezni, és odafigyelnek a kezükre, elfeledkezve a lábaikról.

Azonban a lábakkal sokkal kevesebben foglalkoznak, pedig az ezekkel való kapálózás, a lábfejek himbálása, rázogatása szintén a rejtett stressz árulkodó jele lehet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!