Apróságok, amelyek jobbá tehetik az életünket napról napra

Bodnár Alexa
Írta: ,

Sokan a hatalmas dolgokban látják a fejlődés lehetőségét, pedig legtöbbször apróságoknak tűnő képességek, tulajdonságok azok, amelyek valójában jobbá tehetnek minket, az életünket. Ha szeretnél tanulni és épülni, akkor érdemes ilyen apróságokat bevezetned a mindennapjaidba: ha nincs ötleted, mik lehetnek ezek, olvasd el a listánkat, amit kedved szerint alakíthatsz, bővíthetsz is.

Kezdd a reggelt egy sétával

Ehhez semmi mást nem kell tenned, csak arra tréningezned magad, hogy 30 perccel korábban ébredj, és előbb el tudj indulni munkába. Így az út egy részét sétálva tudod megtenni, amely nem csak fizikailag, de mentálisan is jó hatással lehet rád, hiszen segít megszüntetni a stresszt és kitisztítja a fejed. Ha szükséged van arra is, hogy munka után letedd a napi feladatokat, és úgy érkezhess haza, hogy csak magadra, a szeretteidre fókuszálsz, akkor érdemes délután is sétálnod.

Naplóírás

Érdemes minden napot azzal zárnod, hogy írsz egy-két sort arról, milyen volt a hangulatod, és hogyan változott a nap folyamán. Ha különösen vidám, szomorú, ideges, stb. voltál, akkor azt is írd oda, éppen mi okozta ezt a nagyobb érzelmi változást, hogy tudatosabban reagálhass a jövőben.

Apróságok, amelyek jobbá tehetik az életünket napról napra

Olvass olyan szerzőktől könyveket, akiket eddig nem ismertél

A legtöbb ember úgy választ könyvet, filmet, zenét, hogy az passzoljon a jól bejáratott ízléséhez, beilleszthető legyen a kategóriákba, amiket kedvel. Ahhoz, hogy frissen tartsd az érdeklődésedet, és még több újdonságot megismerj, ezen a felfogáson érdemes változtatni egy kicsit, és kipróbálni valami újat és ismeretlent.

Vacsorázz vagy ebédelj egyedül 

Itt nem úgy értjük, hogy melegítsd meg az ételedet otthon, majd költsd el egyedül a kanapén, hanem arra biztatunk, hogy alkalmanként menj el egyedül egy étterembe. Ez a legtöbb ember számára egy olyan dolog, ami kívül esik a komfortzónáján — azonban ha ezekkel az apró félelmeinkkel szembenézünk, azok sokszorosan képesek megerősíteni minket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv