4 testi és lelki tünet, amit egy rossz anya-lánya kapcsolat okozhat

Írta: ,

Vannak nők, akik elmondhatják magukról, hogy az édesanyjuk egyben a legjobb barátnőjük is, mindig mindent megbeszélnek egymással és bármikor számíthatnak a másikra. Viszont sajnos akadnak olyanok is, akik nagyon rossz kapcsolatot ápolnak anyukájukkal és ez a rossz viszony akár az egészségükre is kihathat.

Bár elsőre furcsán hangozhat, igenis minden testi betegségnek meg kell keresni a lelki okait is, mivel legtöbbször a lelki problémák testet öltenek.

Ez legfőképpen akkor állhat fent, ha az édesanya rendkívül domináns, így az összes harag, amit gyermeke iránta érez, a gyomorra megy rá. Ezért érezhetsz gyomorgörcsöt, ha édesanyáddal túl vagytok egy meglehetősen intenzív veszekedésen.

Nagyon vigyázz ezzel a tünettel, ugyanis a görcsök csak intő jelek, akár komolyabb emésztési problémák is jelentkezhetnek, ami azt sugallja, hogy nem tudod megemészteni azokat a dolgokat, melyeket édesanyád mond neked.

Légzési zavarok Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

Leginkább az uralkodásra hajlamos anyák gyerekei találkozhatnak ezzel a tünettel, hiszen az édesanyjuk gyakorlatilag elszívják előlük a levegőt.

Jellemző, hogy később ez akár pánikrohamokká is kinőheti magát, így akár minden egyes veszekedés alkalmával a gyereknek a légszomjjal kell megküzdenie.

De az sem ritka, hogy még egy esetleges veszekedés előtt jelentkeznek légzési nehézségek, pusztán a tudattól, hogy hamarosan úgyis megtörténik a dolog.