Amikor egy barátság lelki bántalmazásba megy át - Intő jelek

Stumpf Bea
Írta: ,

Felnőttkorban már sokkal nehezebb fenntartani a baráti kapcsolatokat, mint régen, hiszen már rég nem olyan egyszerű a helyzet, mint az iskolában. Egyrészt az időd is kevesebb, másrészt a problémák is nagyobbak, az pedig, hogy rendszeresen találkozz mindenkivel, akivel szeretnél, rengeteg energiát felemészt. Pontosan emiatt kifejezetten fontos felismerned azokat a mérgező kapcsolatokat az életedben, amik csak az idődet rabolják. Lássuk, hogyan ismerd fel ezeket!

Beszippant Kép forrása: weheartit.com

Lehet, hogy első ránézésre tökéletesnek tűnik egy olyan barát, aki minden nap felhív, akivel mindig el tudsz menni szórakozni és akivel sosem unatkozol.

Ha azonban közelebbről nézzük a kérdést, akkor ő mindig a társaság középpontjában van, akkor is, ha ezzel téged a háttérbe szorít, amitől te kellemetlenül érzed magad.

Minden szituációban magát tartja a fontosabbnak, mindig az ő történeteire kerül a nagyobb hangsúly, és ha neked van problémád, azt egy legyintéssel elintézi.

Nem a tipikus eset, de ez is lelki bántalmazásnak számít, hiszen a barátod annyira rádtelepszik és eluralkodik rajtad, hogy téged teljesen háttérbe szorít.

Tipp: Első körben jelezd neki, hogy mit érzel vele kapcsolatban és hogy mi a problémád, de ha nem tudtok ezen változni, akkor kezdd el lazítani a barátságotokat.

Csak te adsz Kép forrása: weheartit.com

Legyen szó párkapcsolatról vagy barátságról, a kulcs mindkét esetben a kölcsönösségen van.

Lehetsz szuper barát, nagyon jó hallgatóság és támogató partner, ha a másik mindig saját magával van csak elfoglalva és látszólag csöppet sem érinti meg, ha neked van valamilyen problémád.

Ha úgy érzed, hogy te sokkal többet adsz bele ebbe a kapcsolatba, mint a másik, akkor jelezd neki, hátha átbillen a mérleg nyelve, ha pedig nem, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy továbbra is a csendes szenvedője szeretnél-e lenni a kapcsolatnak.