5 jel, hogy ambivertált személyiségtípus vagy

Szirák Viki
Írta: ,
5 jel, hogy ambivertált személyiségtípus vagy

Kép forrása: tetxu/depositpotos.com

Manapság rengeteget hallani az introvertált és az extrovertált személyiségekről, de valamiért az ambivertált típusokról már nem beszélnek ennyit. Pedig valójában az embereknek jelentős része tartozik ebbe a csoportba; ha nem érzed magad kimondottan introvertáltnak, de az extrovertáltakról szóló jellemzésekkel sem tudsz azonosulni, biztos, hogy te is ambivertált személyiséggel rendelkezel! Most eláruljuk, pontosan mi jellemzi ezt a típust.

Jól érzed magad társaságban, de az egyedüllét sem zavar Kép forrása: unsplash

Az introvertált típusú emberek egyik jellemzője, hogy ha több időt (például két-három óránál többet) töltenek társaságban, fáradtnak és kimerültnek érzik magukat. Ők akkor tudnak feltöltődni, ha egyedül lehetnek a gondolataikkal, mások nélkül.

Az extrovertált személyeknél viszont ez épp fordítva történik meg: ők nagyon felpörögnek társaságban, ha pedig hosszabb időt töltenek egyedül, úgy érzik, mintha minden energiájuk eltűnt volna.

Ha rád ezek közül egyik sem igaz, vagyis jól szórakozol a szociális eseményeken, de közben az egyedüllét sincs rád negatív hatással, szinte biztos, hogy ambivertált vagy! Ez szuper dolog, ugyanis azt jelenti, hogy az életed ezen részén tökéletes egyensúly uralkodik.

Minden téren rendkívül rugalmas vagy, és ez már egy szimpla beszélgetésnél is megnyilvánul; ezért nem ritka, hogy a személyiséged attól függően változik meg, épp kivel társalogsz.

Például amikor egy nagyon energikus, erősen extrovertált személlyel beszélgetsz, sokszor tudat alatt, de megpróbálod kiegyensúlyozni a helyzetet, és kicsit visszafogottabb, csöndesebb leszel, hogy ne nyomjátok el egymást.

Amikor viszont egy introvertált személlyel találkozol, úgy teremted meg az egyensúlyt, hogy extrovertált típusként kezdesz viselkedni, hogy megelőzd a kínos csendet.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)