5 jel, hogy te is ambivertált személyiségtípus vagy

Szirák Viki
Írta: ,
5 jel, hogy te is ambivertált személyiségtípus vagy

Kép forrása: tetxu/depositpotos.com

Manapság rengeteget hallani az introvertált és az extrovertált személyiségekről, de valamiért az ambivertált típusokról már nem beszélnek ennyit. Pedig valójában az embereknek jelentős része tartozik ebbe a csoportba; ha nem érzed magad kimondottan introvertáltnak, de az extrovertáltakról szóló jellemzésekkel sem tudsz azonosulni, biztos, hogy te is ambivertált személyiséggel rendelkezel! Most eláruljuk, pontosan mi jellemzi ezt a típust.

Általában szuperül kijössz az ismeretlen emberekkel, és azzal sincs gondod, ha korábban sosem látott helyre kell menned; de a kettő együtt már nehezen megy. Az, hogy új emberekkel találkozz egy új, eddig nem ismert helyszínen sosem könnyű feladat számodra.

Ilyenkor rögtön előtérbe kerül az introvertáltabb oldalad, és csöndesebbé válsz, ráadásul nehezen kezdeményezel beszélgetéseket.

Akkor tudsz igazán laza (és egyúttal önmagad) lenni, ha az új helyre elkísér egy közeli barátod, vagy pedig egy már megszokott terepen találkozol azzal, akit nem ismersz. Nem csoda, hiszen az ambivertált típusoknak szükségük van valamiféle kapaszkodóra, hogy a komfortzónájukon belül maradhassanak.

Jól érzed magad társaságban, de az egyedüllét sem zavar Kép forrása: unsplash

Az introvertált típusú emberek egyik jellemzője, hogy ha több időt (például két-három óránál többet) töltenek társaságban, fáradtnak és kimerültnek érzik magukat. Ők akkor tudnak feltöltődni, ha egyedül lehetnek a gondolataikkal, mások nélkül.

Az extrovertált személyeknél viszont ez épp fordítva történik meg: ők nagyon felpörögnek társaságban, ha pedig hosszabb időt töltenek egyedül, úgy érzik, mintha minden energiájuk eltűnt volna.

Ha rád ezek közül egyik sem igaz, vagyis jól szórakozol a szociális eseményeken, de közben az egyedüllét sincs rád negatív hatással, szinte biztos, hogy ambivertált vagy! Ez szuper dolog, ugyanis azt jelenti, hogy az életed ezen részén tökéletes egyensúly uralkodik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv