Vajon alfa személyiséged van? Figyeld meg magadon a jeleket

Kerekes Vivien
Írta: ,

Az alfa hím kifejezést már jól ismerjük, de arról lényegesen kevesebbet hallunk, hogy pontosan milyen is egy alfa személyiség. Ez ugyanis nem kizárólag a férfiakra lehet igaz; rengeteg olyan nő él a világban, akik erősek, ambíciózusok, és ezzel talán kicsit meg is ijesztik a környezetüket. Ha az alábbi jellemzők igazak rád, lehet, hogy neked is ilyen személyiséged van!

Egyenesen és őszintén beszélsz Kép forrása: desvre.tumblr.com

Egy alfa személyiség pontosan tudja, hogy mit akar másoktól, ezért mindig lényegretörően beszél.

Nálad az igen tényleg igent jelent, nem húzod az időt értelmetlen belemagyarázással, és sosem játszod meg magad az emberek előtt.

Ha valamiben nem vagy biztos, vagy kételyeid támadnak, azt a környezeted tudtára adod, és nem félsz kérdezni, mielőtt döntést hoznál.

Szinte sosem hazudsz, mert egyszerűen nem jellemző rád, hogy apró füllentésekkel próbálj meg előre jutni az életben. Számodra az egyenesség az egyetlen járható út.

A tetteknek hiszel, és nem a szavaknak Kép forrása: junebugweddings.com

Tudod jól, hogy az emberek sajnos nem mindig mondanak igazat, ezért a szavak helyett a cselekedeteiket tartod fontosnak.

Sosem szoktad mások üzeneteit elemezgetni, és rejtett gondolatokat keresni minden mondat mögött, mert számodra ez időpazarlás.

A szemtől szembe történő kommunikációban hiszel, a testbeszédben, és a gesztusokban, amelyek a beszélgetést kísérik.

Ugyanezt adod vissza másoknak is; ha valakivel a Facebookon beszélgetsz, nem próbálsz köntörfalazni. Nem taktikázol azzal, hogy mikor írj vissza a beszélgetőtársadnak, hiszen amint jut rá időd, meg is teszed.