Milyen az áldozat típusú személy és mitől alakul ki? Magadra ismersz?

Göcző Nóra
Írta: ,
Milyen az áldozat típusú személy és mitől alakul ki? Magadra ismersz?

Kép forrása: psychologyandi.com

A legtöbb társas kapcsoltunkra igaz, hogy adott szituációban mindig egy adott szerepet veszünk fel. Ezek a szerepek akár perceken belül is változhatnak, sőt az a jó, ha változnak is. Nem lehetünk minden pillanatban ugyanazok. Ismernünk és használnunk kell minden olyan kvalitást, melyre az élet különböző színterein szükségünk lehet.

Milyen az áldozat típusú személyiség?

Egy nő egyszemélyben édesanya a gyermekei számára, feleség a férje számára, gyermek a szülei számára, alkalmazott vagy főnök a munkahelyén és még sorolhatnánk. Minden szerepben más-más kommunikációt és viselkedést engedhet meg magának. Sajnos számos nő kényszerül olyan helyzetbe, hogy kénytelen meghunyászkodni, felvenni az áldozat szerepet. Ez hosszú távon testileg is és mentálisan is egészségtelenné válhat.

Az áldozattípus kerüli a konfliktusokat. Inkább visszavonul, igent mond, bár nem biztos, hogy egyetért. Ha nekimennek, ő kér bocsánatot, és szidja magát, hogy túl sok helyet foglal el ezen a világon. Az ilyen ember azt mondja: „Velem mindig baj van, de te hibátlan vagy.”

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni