Tényleg az alacsony elvárás lenne a boldogság titka? Ez alapján nagyon úgy tűnik!

Szirák Viki
Írta: ,
Tényleg az alacsony elvárás lenne a boldogság titka? Ez alapján nagyon úgy tűnik!

Kép forrása: unsplash

Ha alacsonyabb elvárásokkal tekintesz előre, valószínűleg sokkal kevesebbet csalódsz másokban, mint ha mindenről és mindenkiről a legjobbat feltételeznéd. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy például ismerkedésnél elfogadod, ha a pasi nem viselkedik veled megfelelően; az alacsonyabb elvárások egészen más szempontból alakítják az életed pozitív irányba. Bebizonyítjuk!

Negatív érzések uralkodnak el rajtad Kép forrása: unsplash

Szomorúság. Csalódás. Düh. Ezeket az érzéseket tapasztalod meg akkor, ha hatalmas elvárásokkal vágsz neki valaminek, és végül mégsem úgy alakul, ahogy tervezted.

Ez tényleg lehet bármi. Akár egy párkapcsolat, ami csodálatosan vette kezdetét, ezért közös jövőről álmodoztál, majd a pasi váratlanul szakít veled. De lehet akár egy munkahelyi rendezvény, aminek a szervezésével heteket töltöttél, és a nagy napon szinte minden rosszul sül el.

Azáltal, hogy mindentől a legjobbat várod, csak még nagyobb sziklát építesz, amiről hatalmasat tudsz zuhanni a mélyre.

Próbálj meg inkább mindenhez pozitívan, de nyitottan állni, alacsonyabb elvárásokkal, és meglátod, sokkal kevesebbet csalódsz majd.

A döntéseid sokat számítanak Kép forrása: unsplash

Van, hogy nem neked vannak magas elvárásaid, hanem a környezetednek veled szemben. Egy ilyen helyzetből még nehezebb kitörni, pedig fontos lenne, mert ha mindig másoknak akarsz megfelelni, hamar csalódni fogsz saját magadban.

Amikor azért teszel meg valamit, mert a környezeted elvárja tőled, és mert tudod, hogy pozitív elismerést kapsz érte, nem helyesen cselekszel. Hiszen ilyenkor nem azért teszed, amit teszel, mert téged boldoggá tesz, hanem azért, mert másoknak akarsz megfelelni.

Egy ilyen helyzetben viszont könnyen elveszítheted saját magad, mígnem azt veszed észre, hogy nem vagy elégedett az életeddel. A másoktól kapott visszacsatolás mindig fontos, de ne tegyél meg mindent érte.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba