5 dolog, amit sürgősen abba kellene hagynod, még mielőtt 30 leszel

Zabolai Margit
Írta: ,

Igazából jó lenne, ha már 20 előtt abbahagynád. Vagy tényleg, el se kezdenéd. De vannak dolgok, amiket meg kell tanulnunk, nem jönnek csak úgy maguktól. Az alábbiakat mégis, jobb, ha legalább az előtt feladod, hogy betöltenéd a bűvös 30-at.

 
 
 
 
 

Megtanulni belátni egy hibádat és őszintén bocsánatot kérni érte szintén olyan képesség, amit a személyiségfejlődés során el kell sajátítanunk, és jó esetben már gyerekkorban a magunkévá tesszük.

Baj csak akkor van, mikor túlzásba viszed a dolgot, és bocsánatot kérsz a véleményedért, az ellent mondásodért, a munkádért, a létezésedért.

Jogod van itt lenni, jogod van létezni, jogod van alakítani a saját sorsodat, és jogod van kézben tartani a dolgaidat – ezért senkitől nem kell elnézést kérned.

 
 
 
 
 
Nem merni nemet mondani Kép forrása: nessakphotography.com

Piszkosul nehéz kis szócska, és sokszor annyival könnyebben kiszalad az igen, a rendben van, a jól van, a semmi probléma. Csakhogy ezeknek a szavaknak következményei vannak.

Persze, az sem jó, ha befészkeled magad a kis komfortzónádba, de mostanra már kiismerhetted magad annyira, hogy tudd, mi az, ami elsőre kényelmetlennek tűnik, de hozzáad a személyiségedhez, és mi az, ami egészen egyszerűen csak nem a te világod, és semmi kedved nincs részt venni benne.

Utóbbira nyugodtan mondj egy nagy, zsíros és határozott nemet.