A távolság időnként bizonyítottan jót tesz – De mivel foglald el magad, ha egyedül maradsz otthon?

Írta: ,

Már több felmérés is bebizonyította, hogy tovább maradnak együtt azok a párok, akik nem csak együtt mozdulnak ki, hanem külön-külön is élvezik a társasági életet. Ez – a feltétlen bizalom mellett – azért is előny, mert így mindketten szakíthattok időt kedvenc elfoglaltságaitokra. Na de mihez kezdj magaddal, ha éppen te maradtál otthon?

Jöhetnek a halaszthatatlan teendők

1/5 Jöhetnek a halaszthatatlan teendők

Amennyiben nem töltitek túl gyakran egymástól távol a szabadidőtöket, bizonyára már nálad is halomban sorakoznak a teendők.

Most nem kell sajnálnod az időt sem a függönymosásra, sem a hűtőtakarításra, ezekre a feladatokra egytől egyig sort keríthetsz.

Persze az sem gond, ha éppenséggel semmi kedved dolgozni, takarítani, hanem legszívesebben lazítanál: ha végre tiéd az egész lakás, jöhet a sorozat maraton, a habfürdő zenével és egy pohár borral, vagy a régen félrerakott magazinod lapozgatása a teraszon ücsörögve.

Az a legfontosabb, hogy kiélvezd a külön töltött órákat is, hiszen így nem csupán a barátod jön majd haza feltöltődve, te is kipihenten várhatod.

Készíts edzéstervet és étrendet Kép forrása: stylecraze.com

2/5 Készíts edzéstervet és étrendet

Amennyiben a halaszthatatlan teendőkön és a pihenésen is túl vagy már, jöhetnek a hasznos és érdekes feladatok.

Amíg a barátod távol van, utánajárhatsz, milyen étrend, életmód, vagy éppen edzésterv illene a mindennapjaidhoz, milyen alapelvekkel tudsz a legkönnyebben azonosulni.

Akár jegyzetet is készíthetsz magadnak, amiben összefoglalod a legfontosabb tudnivalókat, és ami alapján később egyszerűbb lesz a legtökéletesebb irányvonal kiválasztása.

Ha nagyon fellelkesültél, neki is vághatsz az első edzésnek, vagy éppen megrendelheted a webáruházból azokat az alapanyagokat, amik a legújabb diétás receptek kipróbáláshoz szükségesek.

Tervezgesd a karriered

3/5 Tervezgesd a karriered

Nem csupán az alakodat szépítheted, amíg a barátod távol van, hanem a karrieredet is egyengetheted.

Itt az idő, hogy frissítsd az önéletrajzodat, ha nem vagy elégedett a jelenlegi munkáddal. Akár az álláshirdetéseket is átnézheted, és feliratkozhatsz néhány hírlevélre.

Amennyiben inkább a szakmai sikerekre gyúrnál rá, bátran kereshetsz a környékeden néhány érdekes tanfolyamot.

Ha nyitott vagy rá, akár az önkéntes munkáknak is utánajárhatsz, amik nem csak a lelkednek adnak feltöltődést, hanem a CV-dben is jól mutatnak, hiszen sok munkaadó nagyra becsüli az önkénteskedést.

Rendszerezd a ruháidat

4/5 Rendszerezd a ruháidat

Évszakonként egyszer egyébként is érdemes erre sort kerítened, így ha közel a szezonváltás, vagy már alig férsz el a szekrényedben, akkor itt az ideje a rendszerezésnek.

Válogasd szét a ruháidat, és három kategóriába oszd be őket: amit rendszeresen viselsz, az marad a szekrényben, egy adagot tegyél félre (ide jön az, ami most nem aktuális, vagy nem szeretnél megválni tőle) és a harmadik csoportba azokat a ruhákat tedd, amiket elajándékozol, eladsz.

Utóbbi esetén készíts néhány fényképet, árazd be a darabokat, és tedd fel őket az internetre.

Ha pedig túl sok eladásra szánt holmid van, már el is kezdheted szervezni a saját garázsvásárodat (ahol persze nem csak ruháktól, hanem sok használatlan tárgytól is megszabadulhatsz).

Jöhetnek a kreatív projektek

5/5 Jöhetnek a kreatív projektek

Ha imádod a kreatív dolgokat, akár lakberendezésről, ruha átalakításról, vagy éppen szépségápolásról van szó, akkor az egymástól külön töltött időt erre is bátran felhasználhatod.

Persze nem szerencsés, ha villámgyorsan átrendezed a lakást, amíg távol van, de készíthetsz terveket, kereshetsz inspirációkat.

Kiválogathatod az előhívásra szánt fotókat, és már neki is láthatsz a legötletesebb elrendezési formák kiagyalásához.

Ha közeleg az új évszak, vagy éppen valamilyen ünnep, akkor gyűjthetsz inspirációkat a szezonális dekoráláshoz – akár be is vásárolhatsz a közeli hobbiboltban.

Egy notesszal a kezedben pedig már indulhat is a tervezés: gyűjts össze jó néhány ajándékötletet a közelgő születésnapokra, évfordulókra, és ha belelendültél, körül is nézhetsz a neten, hátha belefutsz egy jó kis akcióba.